Inför Boden-Gefle IF
2019-09-21

Imorgon söndag 22 september spelar Gefle mot Boden på bortaplan. Avspark kl 15.00.

Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Vad har du att säga om senaste matchen mot Nyköping?

 • På förhand visste vi om att Nyköping hade balanserat om i laget. I första halvlek så är matchbilden väldigt tight med två lag som försvarar sig bra och har balans för att häva de omställningar som uppstår.
  Vi har några genombrott som tyvärr inte leder till heta lägen och målchanser. Nyköping har några situationer i sin offensiv som utmanar oss men inte leder till målchanser.
  I paus pratar vi om att försöka flytta fram positionerna i försvarsspelet för att få ett tydligare stopp. Vi får i och med det lite högre utgångspositioner och får lite mer tryck i inledning av halvleken. Precis som i första halvlek så är det dock svårt för båda lagen att komma till målchanser.
  Inte helt oväntat så är det en fast situation som låser upp matchbilden då Nyköping gör mål på en frispark.
  Efter 1-0 målet så öppnar vi upp oss lite för tidigt i ivern att kvittera. Det leder till att Nyköping har 3 heta målchanser inom loppet av 5 minuter.
  Vi disponerar om i laget och skapar mer tryck på Nyköping vilket leder fram till en het målchans där Linus avslut tyvärr går utanför. Precis som med frisparken så är det ytterligare en fast situation som leder till 2-0.
  Vi fortsätter att jobba hårt och gör 2-1 genom Ibrahim och får ytterligare energi av det. Tyvärr så räcker det inte och Nyköping kan stå emot i slutskedet av matchen.

Vad är anledningen till att ni inte lyckades ta poäng enligt dig?

 • I den här matchen så har vi för få spelvändningar vilket ledde till att Nyköping fick duellera centralt i banan mot felvända spelare. Vi får som konsekvens av det för korta anfall samt att Nyköping kan försvara rättvända för mycket.

Nu väntar en viktig bortamatch i Boden. Vad är dina tankar inför matchen?

 • Boden är ett lag som har stått för bra prestationer och gjort bra resultat de senaste omgångarna. Sist tog de en imponerande vinst mot Forward på bortaplan.
  I laget så finns det spelare med hög högsta nivå både fysiskt och tekniskt.
  Det kommer krävas att vi är otroligt koncentrerade och beslutsamma i alla matchens skeenden.

Vad är det spelmässigt som ni behöver förbättra till Boden-matchen?

 • I försvarsspelet är det viktigt att vi är balanserade utan att tappa aggressiviteten.
  Offensivt så kommer vi att ställas inför andra utmaningar och möjligheter än sist mot Nyköping. Utifrån det så gäller det att vi löper enormt mycket och skapar oss längre perioder av spel på offensiv planhalva.

Hur har ni förberett er inför helgens utmaning?

 • Vi lyfte blicken mot Boden redan i tisdags. Vi har ägnat veckans alla pass åt att analysera samt öva på vad vi tror kommer ge oss bästa möjliga chans till att vinna matchen.
  Vi flyger upp lördag och tränar sista passet innan match i Luleå på lördag.

Känsla inför matchen?

 • Det finns inget annat än fullt fokus på att göra vårt yttersta för att ta 3 poäng mot Boden. Veckans träningar har präglats av starka viljor och en bra anspänningsnivå.

Är det någon som missar matchen?

 • Amadou Kalabane är avstängd.
  Julio Fernandes, Frej Engberg och Nahom Zeru är indisponibla.
  Jacob Ejerblad är tillbaka efter skada. Vi tar även med Ivan Engstedt Skönblom från U19 truppen.

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram