Inför: BK Häcken - Gefle IF
2016-04-27

Foto Christer Norin

Det täta matchandet i Allsvenskan går vidare. I de två kommande omgångarna väntar Göteborgsklubbarna IFK Göteborg och BK Häcken. Först ut är bortamatch mot BK Häcken på Bravida Arena i morgon.

Gefle IF fick med sig en poäng mot nykomlingen Östersunds FK efter 0-0 på Gavlevallen. Östersunds FK hade övertaget i den första halvleken, men Gefle IF fick ordning på spel i den andra halvleken.

- Vi gjorde en bra försvarsmässig insats och släppte till lite målchanser. Vi blev lite för låga för att vara nöjda. Framför allt i den första halvleken men även stunder i den andra halvleken, säger tränaren Roger Sandberg.

Johan Bertilsson hade två bra målchanser i slutet av matchen, men i anfallsväg skapades inget annat vilket var en besvikelse.

- Anfallsspelet har inte varit dåligt. Vi skapade 15 målchanser mot Djurgården och Jönköping - och det är inte så att vi bara blir dåliga över en vecka. Men det fanns mer att önska mot Östersund, säger han och fortsätter om förbättringar:

- Vi måste få in mer bollar i straffområdet på offensiv planhalva. Vi hade våra lägen men för många blev blockade och det var lite för många tveksamheter - och då rinner chanserna i väg. Vi kan bättre offensivt och vi jobbar med det på träningarna.

Trots bristen på avslut har försvarsspelet blivit bättre. Mot Östersunds FK kom först nollan i Allsvenskan sedan slutet av augusti förra året. Något som var glädjande.

- Vi hade problem med försvarsspelet under försäsongen, då vi släppte till för många mål och målchanser. Vi jobbade hårt inför seriestarten med försvarsspelet och det har vi fått ordning på.

I de två kommande omgångarna väntar Göteborgsklubbarna IFK Göteborg och BK Häcken. Först ut är bortamatch mot BK Häcken på Bravida Arena. Ett lag som fått tuff inledning på Allsvenskan med tre poäng efter fem omgångar. BK Häcken har fyra raka förluster men Gefle IF underskattar inte motståndarna.

- Vi vet att det är ett bra lag även fast de har haft en tung inledning. De hade otur när de förlorade mot Norrköping i slutminuterna samt ett jämnt derby mot Göteborg. Vi ska försöka utnyttja att de inte har det bästa självförtroendet, säger Sandberg och fortsätter om deras styrkor:

- De har många duktiga och kvicka spelare - och de kan anfalla på många olika sätt. Det kommer att ställas höga krav på försvarsspelet men förhoppningsvis ska vi vara vassare än mot Östersund.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte, Dioh Williams, Abdul-Basit Adam.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn och Anders Bååth.


Matchfakta:

När: Torsdag 28 april
Avspark: 19:00
Vart: Bravida Arena

Köp din biljett till hemmamatchen mot IFK Göteborg på måndag.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram