Inför: BK Häcken - Gefle IF
2016-03-04

Foto Christer NorinI morgon, lördag, väntar en spännande gruppfinal mot BK Häcken på Bravida Arena. Vid seger går Gefle IF vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. 

Läget i GIF:

Efter fem matcher utan seger bröt Gefle IF trenden förra helgen. Mot IF Brommapojkarna lossnade det och Gefle IF vann med 4-2 på Gavlevallen. Det var Gefle IF:s första seger för säsongen, vilket var efterlängtat.

- Det går inte att komma ifrån att segern var välbehövlig och efterlängtad. Just med tanke på sjukdomarna och skadorna på slutet, tränaren Roger Sandberg.

Gefle IF hämtade upp underläge - IF Brommapojkarna tog ledningen i matchinledningen - från 0-1 till 3-1 i den första halvleken. Johan Bertilsson fastställde slutresultatet till 4-2 i slutminuterna.

- Det var viktigt att kunna visa att vi kan hamna i underläge och vinna. Det är bra att det kom tidigt på försäsongen och visa att vi kan det, säger Sandberg.

Under veckan har det varit fullt fokus på bortamatchen mot BK Häcken - som besegrade FC Trollhättan med 6-2 i förra gruppspelsmatchen. Vid seger går Gefle IF vidare till kvartsfinal. Annars är man ute ur Svenska Cupen.

- Vi åker ner för att skapa ett resultat och det vore ju jättekul att gå vidare. Fokuset ligger på matchen och ge oss förutsättningarna att skapa ett bra resultat. Om det räcker till kvartsfinal vore det kul, säger Sandberg och fortsätter om motståndet:

- Det ska bli en rolig utmaning att spela mot dem. Häcken är ett bra lag med en stor trupp. De har en stabil ekonomi som ger de förutsättningarna att hamna bland topp sex-placeringarna, så det är en tuff motståndare. De har gjort bra resultat på försäsongen och det blir en tuff match.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Albin Lohikangas, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jonas Lantto, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Adrian Bjelkendal Haaranen, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Dioh Williams.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn, Jesper Florén, Jens Portin, Jacob Hjelte.

Motståndare:

BK Häcken tränas av Peter Gerhardsson och har en stark trupp med många profilstarka spelare. Inför den kommande säsongen har BK Häcken värvat ett par offensiva spelare. Bland annat John Owoeri från Åtvidabergs FF, Rasmus Schüller och Demba Savage från HJK i Finland. I Svenska Cupen spelade BK Häcken oavgjort, 0-0, mot IF Brommapojkarna och slog FC Trollhättan med 6-2.


Matchfakta:

När: 5 mars.
Avspark: 14:00.
Var: Bravida Arena.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram