Inför Akropolis - Gefle IF
2019-06-22

Imorgon, söndag 23 juni kl 15.00, är det återigen dags för ny match i Division 1 Norra herrar då Gefle möter serieledarna Akropolis på bortaplan. GIF-redaktionen, via Markus Löf, fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Det blev tyvärr förlust i rivalmötet mot Sandviken, men vad tyckte du om matchen?

 • Totalt sett är det en bra och väl genomförd match från båda lagen. Vi gör en bra första halvlek där vi kommer till avslut i anfallsspelet, vi har några skott utanför straffområdet och ett som går tätt utanför mål från Grace samt en målchans djupt inne i straffområdet från Julio i ett fritt läge. I försvarsspelet så är vi kompakta och vi hanterar Sandvikens forwards på ett bra sätt. När Sandviken gör 1-0 så är det i en bra period för oss med bra fart och energi i spelet. Upprinnelsen till målet är ganska slumpartat med en studsande boll som når ut till en Sandvikenspelare, därefter visar Leo Englund kvalité i både första aktionen och avslutet.
  Vi pratade i paus om att det är viktigt att fortsätta ha tålamod och successivt förändra balans i laget. Sandviken är skickliga i sitt omställningsspel och med ledning så ökar deras möjligheten till omställningar i offensiv riktning. Vi är tillfreds med att vi klarade av att häva dem trots att vi ändrade om balansen ganska kraftigt under halvlekens gång. Precis som i första halvlek så har vi flera avslut framför Sandvikens backlinje varav två som smiter tätt utanför. Vi har även ett djupt läge som Julio med en cykelspark tyvärr prickar mitt på Sandvikens målvakt.

Hur var upplevelsen att spela matchen med över 5000 åskådare? Och vad drog ni för lärdomar inför framtiden?

 • Vi hanterar de yttre förutsättningarna på ett väldigt bra sätt och spelarna ser avslappnade ut både tekniskt, fysiskt och mentalt. Utifrån analysen av matchen och den statistik som vi får del av så får vi ett kvitto på att vi har kommit långt i vår process på kort tid. För oss gäller det att fortsätta klara av att upprepa den här typen av prestationer vecka in och vecka ut. Känslan efter matchen är besvikelse men min övertygelse är att vi med mer distans till matchen har skaffat oss ett fint minne med hjälp av fantastisk publik, inramning och en bra prestation. För en del av spelarna är det första gången de spelar inför så många människor och i ett derby, det ger en erfarenhet som de kommer att ha nytta av i framtiden.

Härnäst väntar en tuff match på bortaplan mot Akropolis som Gefle vann över tidigt på försäsongen. Vad är eran bild av Akropolis?

 • Vi förväntar oss att Akropolis kommer tvinga fram det bästa ur oss fysiskt, tekniskt, mentalt och taktiskt.
  Akropolis är obesegrade hittills och har 9 vinster, 4 oavgjorda, flest gjorda mål och släppt in minst. De har tillsammans med Umeå FC skaffat sig luft ner till konkurrenterna i tabellen.
  Akropolis besitter en stor portion individuell kvalitet och den kryddas med ett arbetssätt som lyfter kollektivet.
  Vi behöver som alltid att hålla en hög koncentrerad nivå i försvarsarbetet. I eget bollinnehav så behöver vi vara beslutsamma, löpvilliga och modiga. För oss gäller det att nollställa oss inför en match som är av exakt samma innebörd som mot Sandviken och det är att träffa en ny maxprestation för att kunna ta 3poäng. Oavsett tabellposition så har alla lag sina styrkor och svagheter.

Målskörden framåt har varit tunn den senaste tiden. Vad är det som inte stämmer i sista tredjedelen? Hur jobbar ni för att förbättra den?

 • Träning är medlet och receptet är repetition och åter repetition. Tittar vi backspegeln så har de tre senaste matcherna spelats mot lag som är bra defensivt och har släppt in lite mål. Vi har trots det i alla matcher skapat goda möjligheter för att göra mål.
  Konkret så gäller det att vi ökar antalet gånger vi tar oss in i straffområdet. Väl där så kan vi bli bättre på att bemanna vissa ytor och även vara än mer beslutsamma.

Hur är stämningen i laget?

 • Det har varit lite bitterljuvt med positiv förväntan inför derbyt, en bra prestation, fantastisk inramning och tyvärr noll poäng.
  Vi ledare och spelare vill rikta ett stort tack till alla er som kom och gjorde inramningen till något unikt. Vi vill även passa på att hylla all personal som jobbat med derbyt både inför, under och efterarbetet!

Hur ser truppen ut i nuläget inför helgen?

 • Axel Noren är avstängd. Vi har även lite små skavanker som vi får utvärdera under fredagen och lördagen.

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram