Inför: AIK - Gefle

Jakten på säker mark fortsätter imorgon när Gefles allsvenska resa 2016 rullar in i huvudstadens norra delar. Nationalarenan Friends arena ska besökas och match mot AIK väntar i en tuff bortamatch. För även om stockholmslaget inte varit lika bra på hemmaplan som de brukar så är det en svår match mot ett lag med guldvittring som väntar för Gefle.  

Motståndarkoll

AIK har gjort som AIK brukar göra i allsvenskan nu för tiden. Starta svagt i förhållande till förväntningarna för att sedan sakta rulla igång maskineriet. I år har det gett laget ungefär samma position som det brukar, man har kontakt med den absoluta toppen av serien och vissa guldförhoppningar finns fortfarande kvar. Men i nuläget är det åtta poäng upp till förstaplats från lagets tredjeposition och med nio matcher kvar på säsongen blir det tufft för AIK att hämta in det.

Årets utropstecken i Solna har varit 16-årige anfallaren Alexander Isak. Han avgjorde bland annat mötet på Gavlevallen lagen emellan med matchens enda mål och har gjort fyra mål totalt denna säsong. I övrigt har AIK en genuin trupp med få svagheter, startspelare på i stort sätt varje position som håller hög allsvensk klass och kompetenta ersättare. Formen är också god för laget som har tabellraden 3-1-1 de senaste fem matcherna.

Statistiken mellan lagen ser mörk ut för Gefles del. AIK har faktiskt sju raka segrar och man får backa bandet till 2012 och Råsunda för att hitta en GIF-poäng, den gången blev det också seger efter nickmål av Jakob Orlov. Denna svit med sju förluster innehåller tre 1-2 AIK-segrar i Gävle där avgörandet har kommit sista fem minuterna vilket gjort de till extra svidande förluster.

GIF-koll

Läget i GIF-truppen är också det bra, inga spelare som saknas och en form som är på uppåtgående. Laget kommer från en bra prestation mot Häcken men det kommer krävas ännu lite mer mot AIK enligt tränare Thomas Andersson:

Vi möter ett lag som mår bra. De har bara förlorat en av sina senaste 15 matcher och har gjort många stabila prestationer. De är väldigt balanserade i sitt försvarsspel med 5-3-2 spelet men har också ett bra passningsspel. För oss gäller det att vara öppen för matchbilden och höja upp prestationen ett snäpp från förra matchen.

Gefle har alla spelare tillgängliga inför morgondagens match.

Var: Friends Arena

När: 18/9

Avspark: 15:00

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram