Hjelte inför premiären i cupen "Inspirerande"
2024-02-15

Efter tre träningsmatcher är det dags för första tävlingsmatchen.
På söndagseftermiddagen väntar match mot Kalmar FF i en första av totalt tre gruppspelsmatcher i Svenska Cupen.

– Det kommer bli en riktigt stor utmaning, säger förra helgens tremålsskytt Jacob Hjelte.

Ett tvättäkta hattrick var nämligen vad Jacob Hjelte lyckades med i förra helgens möte med Helges IF, som till slut blev en storseger. 3–0 var ställningen efter 40 minuter, varav samtliga mål inprickades av 27-åringen som startade högst upp tillsammans med Antonio Yakoub.

– Det var bättre senast än våra tidigare två matcher, säger Hjelte och utvecklar vidare:

– Vi var tryggare i försvarsspelet och hade en spetsigare offensivt.
För egen del är det alltid skönt att näta, speciellt som anfallsspelare.
Även om man är medveten om att motståndet inte är det bästa. Det finns fortfarande saker att förbättra, men matchen var ett steg fram.

6–0-segern mot Helges är inte något Jacob Hjelte är överdrivet nöjd med eller skryter om, men faktum är att matchen var en förbättring efter bleka insatser mot Brage och Sundsvall.

– Överlag har nivån inte varit tillräckligt bra så här långt. Vi har inte alls varit nöjda med våra två första matcher av lite olika anledningar. Vi har diskuterat och försökt hitta lösningar och känslan är att laget har fått en bättre förståelse för delarna som behöver göras lite bättre.

Trots att halva försäsongen återstår är det dags för årets första tävlingsmatch.
Svenska Cupen har sitt startskott i helgen och laget åker till Småland för match mot Kalmar FF i det inledande mötet. Gruppspelet fortsätter därefter med matcher mot AIK och Örebro SK.

– Det känns inspirerande och roligt att säsongen drar igång lite mer ordentligt nu. Även om vårt fokus fortsättningsvis är insatserna snarare än resultaten i första hand är det skillnad att spela riktiga tävlingsmatcher, säger Hjelte och fortsätter:

– Kalmar är ett riktigt bra fotbollslag och blir någon nivå upp om man ser till motstånden i år. Det kommer bli en riktigt stor utmaning och krävas en bra insats. Vi ser fram emot det.

MOTSTÅNDARKOLLEN

Kalmar FF har efter några tuffare säsonger varit mer framgångsrika och åter etablerats som en allsvensk toppklubb. 2022 blev man fyra i landets högsta liga och i fjol slutade man sexa.
I truppen finns vår tidigare spelare Simon Skrabb som förra året noterades för nio fullträffar.
På försäsongen har laget haft fyra träningsmatcher, med lite blandat resultat.
Förlust mot Kristianstad (1–2), men vinster mot HB Köge (4–3), FC Polissyia (1–0) och AC Horsens (2–0).

MATCHINFORMATION

Plats: Fjölebro IP
Tid: 15.00
TV: Tv4 Play

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram