Herr: Tränarintervju inför Gefle IF - IF Sylvia
2020-07-04

Hej Mehmet Bakir! Vinst senast mot Luleå! Vad tyckte du om prestationen? 

-Vi är självfallet belåtna över matchresultatet. En 4-1 vinst på bortaplan är en 4-1 vinst på bortaplan. Sen känner vi ändå att vi inte kommer upp i tillräckligt hög prestationsnivå i första halvlek. Vi höjer oss dock i andra och genomför en bortamatch som kan beskrivas som proffsig. 

Ni gjorde 4 mål trots Lidberg borta. Hur ser du på det?

-Det är tråkigt för Isac och laget med hans skada. Men samtidigt så är det en bra möjlighet för övriga spelare att visa framfötterna. Alla 20 spelare i vår trupp kommer att behövas på ett eller annat sätt under säsongen och det tycker jag att dem visade mot Luleå.

Nu väntar match mot Sylvia som ligger först i tabellen. Vad är din bild av Sylvia som lag?

-Sylvia är ett bra lag och har ett samarbete med IFK Norrköping som gör att de har en stor bas av spelare att ta av. Vår bild av Sylvia är att de spelar med en väldigt hög hastighet i offensiven och man har många snabba spelare som är bra i en mot en-situationer.

Vad blir viktigt i denna match?

-För oss blir det viktigt att fortsätta utveckla vårat eget spel. Vare sig vi spelar mot Sylvia eller Luleå så är det framförallt noggrannhet med boll och uppmärksamhet utan boll som gör att vi kan ta små steg i vår utveckling dag för dag.

Känslan inför denna toppmatch?

-Vi har absolut som målsättning att tävla om 3 poäng i varje match oavsett vem vi möter. Vi har stor respekt för Sylvia, men samtidigt har vi en stor respekt för oss själva och vårat eget hantverk.

Truppstatus? 

-Isac Lidberg är fortfarande borta, Nisse Nilsson och Nils Eriksson har skadekänningar. Vi avvaktar till matchstart innan vi tar ett beslut.

 

Matchen Gefle IF - IF Sylvia spelas på Gavlevallen söndag 5 juli kl 15.00

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram