HEMMAPREMIÄR! Söndag 14 april kl 15.00
2019-04-12

Nu på söndag kl 15.00 är det äntligen dags för hemmapremiär i Division 1 Norra. Gefle IF tar emot Rynninge IK och Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson.

Hej Marcus! Hur skulle du analysera premiärmatchen mot Nyköping?

  • Med risk att låta klyschig så tycker jag att det är en ganska typisk premiärmatch, och den präglas av nervositet och som följd lite trevande spel. Trots att vi hamnar i underläge efter 4 minuter så tycker jag att vi får ett bra grepp om händelserna och har bra balans i laget defensivt. Vi jobbar fram ett antal djupa genombrott och har både Grace och Melvin i bra avslutslägen under första halvlek. Nyköping försvarar sig bra och vi har i perioder för få spelare i gynnsamma lägen när det är dags att komma till avslut. Trots att vi i andra halvlek hamnar i underläge med 2-0 så jobbar vi fram nya möjligheter och får vittring i och med Linus 2-1 mål.

Vad i premiärmatchen är du nöjd med?

  • Vi visar upp en bra inställning och att vi aldrig ger oss. Under långa perioder av matchen så klarar vi av att spela oss ur Nyköpings press samt kontrollera deras omställningar. De spelare som blir inbytta kommer in och ger matchen nytt liv.

Vilka lärdomar tog ni med er från Nyköping?

  • När vi tittar på matchen igen och analyserar känslor, GPS och video så ser vi tydligt ett samband med att vi har för få löpningar i högsta hastighet och bemanning i anfallsspelet. Vi får en helt ny dimension när vi gör byten med 3 spelare som ger laget hastighet och attackvilja.

Vad säger du om motståndet Rynninge IK i hemmapremiären? Hur tror du matchen kommer bli?

  • Rynninge är ett fysiskt lag med rutinerade spelare blandat med yngre talangfulla spelare. Vi kommer att behöva vara oerhört koncentrerade i försvarsarbetet och noggranna med balansen i laget. Det är ett lag som är skickliga i sitt omställningsspel i båda riktningarna, vi får även se upp med deras fasta situationer. Det kommer bli en tuff och jämn match.

Vilka saker i spelet är det som Gefle behöver förbättra från förra matchen för att kunna vinna mot Rynninge?

  • Vi behöver jobba vidare med att ha bra balans i laget och i försvarsarbetet. Vi vill ha fler och tydligare löpningar i högsta fart. När vi närmar oss genombrott så gäller det att fylla rätt ytor i straffområdet.

Hur är stämningen i laget inför hemmapremiären?

  • Alla i och runt laget jobbar i en prestationsbaserad miljö med högt motivationsklimat och alla vi som är i föreningen och runt klubben ser fram emot att få spela hemmapremiär på Gavlevallen!

Några spelare som inte är tillgängliga?

  • Kalabane är fortfarande otillgänglig pga långsam process och hantering från migrationsverket, och Måns Berggren dras fortfarande med skadebekymmer.

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram