Glory Amalaha flyttar till USA för college
2017-07-27

Gefles Glory Amalaha spelar imorgon fredag sin sista match i seriesammanhang med Gefledamerna innan hon i nästa vecka flyttar till USA för college.

  • Jag ser verkligen fram emot det här nya äventyret och de möjligheter jag hoppas få i framtiden.

Gefles vindsnabba forward Glory hade länge drömt om att få kombinera studier med collegefotboll i USA och hörde därför, i höstas, av sig till en svensk agent med kontakter i USA. Tillsammans med agenten satte hon ihop en kortare film med klipp från träningar och matcher som sedan skickades till flera amerikanska colleges.

Flertalet skolor blev intresserade av Glory men valet föll tillslut på Missouri Southern State University, MSSU, där hon, tillsammans med andra internationella elever, kommer att bli en del av ”The Lions”.

På universitetet i Joplin, Missouri kommer Glory inledningsvis studera grunderna i medicin för att en dag hoppas kunna bli läkare.

Glory berättar att hon tycker det ska bli jobbigt att lämna familj, vänner och laget för fem års studier men ser ändå mest positivt på de möjligheter som ges.

  • Glory kommer att bli saknad dels för den fantastiska person hon är, glad, positiv och en fin lagmedlem. Hon kommer även bli saknad på fotbollsplanen där hon har egenskaper som kan förändra matcher med hennes enorma snabbhet och explosivitet, säger tränare Tomas Axlund

Att Glory kommer att bli saknad av spelarna i laget råder det inga som helst tvivel om då hon alltid har förmågan att bidra med positiv energi. Publikfavoriten kommer även att bli saknad från de på läktarplats då hennes underhållande spelstil alltid bjuder på show.

  • Det är en förlust för oss men självklart är det roligt för Glory att hon fått den här möjligheten och vi önskar henne stort lycka till, avslutar tränare Axlund.

Se Glory en sista gång i seriesammanhang när Gefle tar emot Ljusne AIK på Gavlevallen imorgon fredag kl. 20:00.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram