GIF fick med sig poäng i svängig match

Gefle fick idag med sig en poäng när Häcken besökte Gavlevallen. En match som svängde både spel och målmässigt slutade 2-2

Första halvlek

Gästerna inledde som väntat matchen med stort bollinnehav. Med många bollskickliga spelare på både mittfält och i backlinje så försökte Häcken med en 3-6-1-uppställning i offensiven hitta luckor inne i Gefles lag. Hemmalaget svarade istället för ett par bra omställningar och var snabbt in i matchen och det var också hemmalaget som skapade den första heta chansen. På en lång boll från Gefles backlinje krockade de båda mittbackarna hos gästerna, Williams snodde då åt sig bollen och frispelade kyligt Simon Skrabb. Yttern lyckades inte överlista Abrahamsson i Häckenmålet som mirakelräddade genom en benparad.

Gästerna fortsatte behålla kommandot i matchen och det var fortsatt med stort bollinnehav. Tyvärr resulterade det också i utdelning i form av ett ledningsmål och det var de namnkunniga nyförvärven som stod för poängen.  Efter en diagonal boll som tryckte ner Gefle fick Alexander Farnerud slå ett inlägg från nära håll som stöttes in av Alhassan Kamara. Anfallaren hade efter målet en rad farliga chanser där han hade möjlighet att utöka sin egen och lagets målskörd. Först stoppades han av Andersson som svarade för en avancerad räddning på ett närskott och därefter var ribban i vägen för Kamara.

Matchbilden förblev den samma hela den första halvleken. Häcken som hade det mesta av bollinnehavet och Gefle som fick rikta in sig på försvarsspel och omställningar. Matchen präglades av många röriga situationer inne i Gefles straffområde där många skott täcktes av Gefleförsvarare. Hemmalaget lyckades under de sista tio minuterna lyfta upp spelet en del på offensiv planhalva. Det ledde till ett stolpskott från Kwame Bonsu och en del fasta situationer i farliga lägen som inte resulterade i några målchanser.

Andra halvlek

GIF inledde den andra halvleken högre upp i banan än vad man tillbringade det mesta av den första halvan av matchen. Häcken fick inte lika ostört rulla bollen och det egna bollinnehavet förlades längre stunder på offensiv planhalva. Även i den andra halvleken fick det lag som hade spelövertaget utdelning tidigt i halvleken. Denna gång skedde två gånger om och med utgångspunkt från nästan samma ställe på planen. 1-1 kom efter att Bertilsson som så många gånger förut under sin tid i GIF stod för assist. Denna gång till en Häckenbacken Emil Wahlström som nickskarvade Bertilssons inlägg i eget mål. Bara tre minuter senare fick Gefle en frispark från nästan samma position ute till vänster från där Bertilssons inlägg slogs. Denna gång var det Skrabb som stod för inspelet och Rauschenberg för skarven.

Mellan hemmalagets båda mål skapade gästerna två stora möjligheter att ta ledningen men båda gångerna kom Gefle undan med blotta förskräckelsen och istället kunde man alltså ta ledningen. Glädjen över ledningen höll inte i sig särskilt länge. Häcken tog återigen tag i taktpinnen efter målen och den andra halvleken liknade allt mer den första. Där var de långa Häckenanfallen, de röriga situationerna och där var också Kamara som målskytt. Ett inspel från höger rann rakt igenom straffområdet vilket lämnade Nasiru Mohammed friställd vid bortre stolpen. Mohammed gjorde inga misstag och spelade Kamara som enkelt kunde rulla in sitt andra mål för matchen.

Häcken fortsatte trycka på och GIF fick göra sitt bäst för att behålla poängen man hade. Flera gånger var man illa ute och en gång var bollen till och med i nät men den gången vinkades Kamara av för offside. Det blev inga godkända mål under de sista tio minuterna och matchen slutade oavgjort.

Thomas Andersson var nöjd med poängen och prestationen:

Vi hade problem i första halvlek där de lyckades spela inne i vårt lag. Sen gör dom ett högkvalitativt mål som är svårt att försvara sig mot. I andra halvlek ville vi sätta högre press vilket vi lyckades med, vi lyckades också skapa några längre anfall på Häckens planhalva. När vi vänder och leder matchen med tio minuter kvar vill man så klart vinna. Men totalt sätt gör vi en bra prestation och tar en stark poäng mot ett bra lag.

 

Matchfakta

Gefle IF – BK Häcken 2-2 (0-1)
0-1 Kamara (21´)

1-1 Självmål (64´)

2-1 Rauschenberg (67´)

2-2 Kamara (80´)

Avslut:

GIF: 4
BKH: 12

Bollinnehav:

GIF: 37
BKH: 63

Hörnor:

GIF: 4
BKH: 3

Varningar:

GIF: -
BKH: -

Publiksiffran: 2836

Domare: Jonas Eriksson

Gefle IF

Andreas Andersson – Jesper Florén, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jens Portin – Jonas Lantto, Robin Nilsson (K), Kwame Bonsu (A. Bååth 81´) – Johan Bertilsson (J. Hjelte 74´), Dioh Williams, Simon Skrabb (J. Oremo 88´)

Ersättare: Emil Hedvall, Anton Lans, Jacob Ericsson, Anders Bååth, Jacob Hjelte, Johan Oremo, York Rafael

BK Häcken

Peter Abrahamsson – Jasmin Sudic (E Binaku 78´), Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Joel Andersson – Rasmus Shüller, Mohammed Abubakari, Nasiru Mohammed – Martin Ericsson (K) (A. Andersson 62´), Alhassan Kamara, Alexander Farnerud

Ersättare: Christoffer Källqvist, Baba Mensah, Kari Arkivou, Egzon Binaku, Gustav Berggren, Adam Andersson, Rene Makondele

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram