Geflespelare på lån och nyförvärv inför 2018
2017-08-03
160416 LuleŒs Sebastian Sandlund med bollen under fotbollsmatchen i division 1 norra mellan Akropolis IF och IFK LuleŒ den 16 april 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Under veckan blev det klart att Gefle IF lånar ut Adrian Bjelkendal Haaranen och Tshutshu Wa Tshakasua i tre månader till division1-klubben IFK Luleå.

I samband med detta förlänger Bjelkendal Haaranen sitt kontrakt med Gefle IF över säsongen 2018, Tshaksua har sedan tidigare ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

  • Syftet med utlåningen är att ta ansvar för våra egna spelare och erbjuda dem en bra matchmiljö för att på sätt fortsätta utvecklas, säger Gefles klubbdirektör Pär Lagerstöm.

Även Gefles tränare Poya Asbaghi ser positivt på utlånet och säger:

  • Det är två spelare med goda kvalitéer och som vi tror på men som just nu behöver chans till speltid. Vi tror vi att IFK Luleå är en bra plattform för dem att utvecklas på så att de kan komma tillbaka, och på allvar, konkurrera om en plats säsongen 2018.

Lagerström ser även han Bjelkendal Haaranen och Tshakasua som två viktiga spelare i 2018-års trupp.

Bjelkendal Haaranen har under säsongen med Gefle IF fått göra fyra inhopp av totalt 14 matcher där den totala speltiden varit 45 minuter och ser därför positivt på lånet och säger:

  • Det har varit tufft med speltid denna säsong så det känns bra för mig att få komma till IFK Luleå och förhoppningsvis få mer speltid där. Det känns även viktigt att få spela seniorfotboll.

I överenskommelse med IFK Luleå blev det även klart under veckan att lagets lagkapten och mycket duktiga innermittfältare Sebastian Sandlund skriver ett treårs-kontrakt med Gefle IF med start säsongen 2018.

20åriga Sandlund beskrivs av Gefles tränare Asbaghi som en spelare med bra erfarenheter trots sin unga ålder och har egenskaper som Asbaghi tror kommer att passa in i Gefle, däribland hans ”goda attityd”. Att Sandlund dessutom är lagkapten för sitt Luleå ser Asbaghi som positivt.

Sandlund själv tycker att det ska bli roligt att komma ner till Gävle efter säsongen i Luleå för att lära känna truppen och staden men framförallt för att få spela i och utvecklas med Gefle IF. Sandlund ser sin spelförståelse samt sitt ledarskap på planen som de egenskaper han hoppas kunna bidra med.

  • Jag är väldigt glad över att våra egna spelare får chansen att spela fotboll på hög nivå och fortsätta utvecklas samtidigt som vi fortsätter bygga vår egen trupp långsiktigt avslutar, Pär Lagerstöm

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram