Vad är Ett bättre Gävle?

Kraften i fotbollen är unik, ungefär som en övermänsklig superkraft. Som världens i särklass största sport och Sveriges nationalsport engagerar och berör fotbollen fler personer än någon annan idrott eller övrig rörelse kan mäta sig med.

Fotbollen växer globalt, nationellt och regionalt varje dag. I Gävle och Gefle IF ser vi den trenden tydligt. Sedan 2011 har vi dubblerat antalet pojkar i vår förening och tredubblat antalet flickor som spelar fotboll i Gefle IF:s regi.
När vi använder vår superkraft till att skapa positiva effekter för människor och miljö sätter vi i gång en händelsekedja av positiva reaktioner. Fotbollen, vår superkraft, förändrar människors liv till det bättre och varje individ vi möter är en viktig pusselbit för att bidra till Ett bättre Gävle.

 

Vi ska tillsammans med andra aktörer verka för ett bättre samhälle. Strategin utgår från principen ”Allt börjar med dig”. Var och en kan vi åstadkomma begränsade förändringar, men tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för liv, hälsa och miljö.

 

Vi genomför massor av aktiviteter under hela året riktat mot olika målgrupper. För att nämna några genomför vi bland annat blåljusmatchen, ett initiativ tillsammans med blåljuspersonal som syftar till att motverka motsättningar mellan ungdomar och blåljuspersonal.

För de äldre i samhället genomför vi varje vecka gå-fotboll. Förutom att vi bidrar till en bättre hälsa och välbefinnande skapar vi också en social mötesplats under trevliga former.

På sommaren pågår vårt omfattande summercamp ”Ett bättre sommarlov” för cirka 100 barn med målsättningen att ge barnen deras bästa sommarlov någonsin oavsett förutsättningar i livet.

Under hösten genomför vi tillsammans med Gästrikland Fotbollsförbund Barn-hjälper-barn-cupen där alla intäkter oavkortat gåt till Barncancerfonden.

Under skolterminerna besöker våra certifierade Heforshe-ambassadörer tillsammans med UN-Women regelbundet skolor i Gävle för dialog och utbildning med unga män om jämställdhet.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram