#GEFLERAFFÄRER - Fastighetssnabben AB

Under juli månad har vi presenterat en rad olika företag i Gefle IF Fotbolls affärsnätverk #GEFLERAFFÄRER. Syftet är att uppmärksamma våra nätverkspartners samt att skapa nya affärer för både våra partners och Gefle IF Fotboll. Nedan följer den sista och avslutande artikeln för årets marknadsmånad i form av en berättelse från en av Gefle IF FF:s äldsta samarbetspartners Fastighetsnabben.

Gefle IF Fotboll ingick ett samarbete med Fastighetssnabben AB i början av 2000-talet. Företaget är Guldpartner och medlem i affärsnätverk #GEFLERAFFÄRER. Läs mer om företaget här.

Låt oss berätta om fyra galna mål och en grillad kyckling.
Men vi börjar när Sune Nises köpte Fastighetssnabben 1991 och inte anade att det skulle växa till ett företag med nära 200 anställda på omkring 15 platser i landet – och inte heller att det blev grunden till ett långt och intensivt samarbete med Gefle IF Fotboll.

Ett samarbete som har två fokus.
Fastighetssnabben ser det som bra för Gävle om det går bra för Gefle IF:s representationslag på herr- och damsidan, men inte minst ser företaget det som en plattform för att hjälpa Gävles ungdomar.

Det sägs ibland att fotbollen både är världens bästa leksak och världens största fredsrörelse. Fastighetssnabben, tillsammans med Gefle IF, tar ner det till en lokal nivå och vill se fotbollen som stadens bästa leksak och stadens största fredsrörelse.

Kring en fotboll uppstår nämligen ofta möten där ålder, kön, nationalitet, religion och sexualitet inte spelar någon roll.

Fotbollen är och ska vara lika rund för alla.
Fastighetssnabben menar att Gefle IF Fotboll gör ett stort och viktigt arbete kring detta. Vardagar, helger, skollov. Det är integration på riktigt, inte bara en pappersprodukt, och helt i samklang med Fastighetssnabbens värderingar när till exempel den gemensamma satsningen Påsklovskul genomförs.

Fastighetssnabben förvaltar idag fastigheter från Riksgränsen i norr till Linköping i söder och från Östersund i väster och Gotland i öster. Bland kunderna finns både små och stora privata fastighetsägare samt stat och kommun.

Arbetet är brett – från gräsklippning via energioptimering till ekonomisk förvaltning – och verksamheten expanderar stadigt.
Och på kontoren pratas ofta fotboll.

Inte minst på huvudkontoret i Gävle där diskussioner om bästa Gefle IF-minnet mynnade ut i minnet av en märklig match i Allsvenskan i juli 2006. På gamla Strömvallen mötte GIF klassiska storklubben Malmö FF.

Pang, pang, pang.
Plötsligt var det halvtid och GIF låg under med 0-3. Suck. En del åskådare började muttrande gå hemåt.

Sedan började andra halvlek.
1-3 (50:e min). En skottvariant på en hörna. Mattias Woxlin sköt.
2-3 (52:a min). Bökigt i straffområdet. Woxlin bredsidar in bollen.
3-3 (69:e min). Daniel Westlin springer sig loss och får in bollen.
4-3 (82:a min). Straff. Woxlin igen. Högt och hårt.

När GIF kvitterade visste jublet inga gränser, som det brukar heta, men när GIF sedan gjorde 4-3 insåg man att kvitteringen bara varit en uppvärmning för publiken. Segermålet skapade bland de 6000 åskådarna en närmast euforisk stämning som höll i sig till slutsignalen och långt efter den.

Det har sällan eller aldrig jublats mer på fotboll i Gävle.
Ja, det lär finnas malmösupportrar som fortfarande undrar vad som egentligen hände. Vändningen var lika osannolik som när Fastighetssnabben en dag fixade ett oförklarligt stopp i ett avlopp – genom att ta bort toalettstolen och förvånat upptäcka att någon tryckt ner en hel grillad kyckling där…

Vad kan då de fyra galna målen och den grillade kycklingen lära oss?

Jo, att det i både fotbollens värld och fastighetsbranschens värld behövs starka spelare.

För allt kan hända.

Och det gör det.

Alltid.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram