Gefle säkrar framtiden!

Till vår redan talangfulla U-lagstrupp fyller vi nu på med tre stora talanger från närområdet när Alva Bohlin, Hannah Hedström och Ninni Lang väljer Gefle IF. Sedan tidigare är det säkerställt att tio av de egna tjejerna fortsätter och tillsammans med Emma Sahlberg och Vanna Carlsten bildar dessa nu en stark 15-mannatrupp.

Alva har genom det samarbetsavtal Gefle IF har med Hagaströms SK tränat i föreningen under ett år och genom det har hon nu kvalificerat sig för en plats i truppen.

Alva har en härlig inställning och visar upp snabbhet och aggresivitet på träningarna, säger Damlagstränaren Tomas Axlund.

Alva ser träningsmöjligheterna i Gefle IF som en bidragande orsak till varför hon väljer att ansluta till U-laget.

Jag känner att det är rätt miljö att utvecklas i, säger Alva.

Hannah Hedström är även hon fostrad i Hagaströms SK och var senast i Valbo FF men väljer nu Gefle IF som nästa steg i hennes fotbollsutveckling.

Vi har följt henne under några år och kan konstatera att hon haft en bra utbildning i moderföreningen Hagaströms SK och att hon utvecklats ytterligare genom bra träning i Valbo FF F17. Vi ser Hannah som en central spelare och hoppas kunna ta henne till nästa nivå, säger Axlund.

Hannah beskriver damverksamheten i Gefle IF som mycket bra, med en fin arena som kan användas året runt med tillgång till gym. Hon ser fram emot fortsättningen och ser stora möjligheter i att kunna utvecklas i Gefle IF.

Ninni Lang kommer också hon närmast från Valbo FF F17 där hon likt Hannah fått en bra utbildning.

Det gäller för oss att fortsätta motivera och utveckla denna talang. Ninni är en mycket spännande spelartyp med bra fysik och framåtanda, säger Axlund.

Sedan första träningen har jag känt mig riktigt välkommen i GIF och jag tror jag kommer få möjligheter att utvecklas i Gefles u-lagstrupp, avslutar Ninni.

Inom några veckor räknar laget med att ha truppen helt klar och de ser, efter seriesegern i Division 3, fram emot att få mäta sina krafter i Division 2 kommande säsong.

Genom talangfulla trupper i både U-laget och F 17 skapar vi förutsättningar för en hållbar Dam- och flickverksamhet på Gavlevallen, och vi är mycket positiva inför framtiden, avslutar Axlund. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram