Gefle IF värvar yttermittfältare från Malmö FF
2017-01-19

PiotrGefle IF har värvat Piotr Johansson, 21-årig mittfältare som sedan 2010 tillhört Malmö FF. Sista delen av säsongen 2016 var han utlånad till Östersunds FK.

- Piotr är precis den spelartyp som vi sökt, en löpstark genombrottsspelare som är bra både offensivt och defensivt, säger Thomas Andersson, huvudtränare i Gefle IF.

Trots sin unga ålder så har Piotr Johansson erfarenhet av spel på hög nivå i Ängelholm, Malmö och Östersund. I Ängelholm 2015 producerade han sex mål och fyra målgivande passningar.

- Allt släppte där på hösten 2015 och jag gjorde tio poäng på femton matcher, säger Piotr Johansson. Jag hoppas kunna göra många avgörande poäng i Gefle också.

Gefle IF har skrivit ett treårskontrakt med Piotr som anländer till Gävle på lördag.

- Jag fick en jättebra bild av stan och föreningen när jag var och hälsade på säger Piotr Johansson. Föreningen har höga ambitioner och det jag också, så det känns som en bra kombination.

- Vi är extremt nöjda med att ha värvat Piotr till oss, vi tror väldigt mycket på honom, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF. Det här skickar också en signal om att Gefle IF är en attraktiv förening. Spelare som besöker oss gillar det de ser i föreningen, i laget och hur våra tränare jobbar. Det är jätteroligt.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram