Gefle IF-s damer satsar mot eliten
2016-11-17

083För två år sedan startades ett damlag i Gefle IF, något som då inte funnit på flera år i föreningen. Tränaren var då som nu Tomas Axlund, han har precis skrivit på för två år till och är redo att leda laget mot eliten.

- Vi har byggt upp något väldigt bra i det    här laget och jag vill fortsätta vara en del av det.

Laget kom i år trea i division II, tränar mest av alla damlag i Gästrikland och har en träningsnärvaro på över 90 procent. Rent konkret innehåller satsningen en hög träningsdos (fem träningar i veckan), fokus på spelarutbildning och full stöttning från klubb-ledningen.

- Man ska vilja träna hårt om man ska spela med oss, säger huvudtränaren Tomas Axlund.

- Vi har den bästa miljön i Gästrikland och för oss är det viktigt att vara en förening som står upp för att tjejer och killar ska ha samma förutsättningar, säger klubbdirektör Pär Lagerström.

Varför ska man som damfotbollsspelare välja att spela fotboll i Gefle IF?
- För att vi har en väldigt bra miljö för dig som vill utvecklas som spelare och vill göra det tillsammans med andra talangfulla spelare. Vi lämnar perrongen nu mot något stort, säger Tomas Axlund.

Vad söker ni framförallt för spelare till den här resan?
- Framförallt söker vi karaktärer. Spelare som vill utvecklas och är beredda att träna hårt. Gärna någon med ledaregenskaper.

Kontakt:
Pär Lagerström, klubbdirektör; 076 042 65 65
Tomas Axlund, huvudtränare; 070 354 90 56

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram