Gefle IF i samarbete med Microsoft

Gefle IF Fotboll får ett beviljat anslag från Microsofts Community Empowerment Fund som stöd för sitt arbete med #EttBättreGefle. Pengarna kommer att fördelas mellan tre olika projekt:

  • Gavlis Summercamp, vars syfte är att skapa det bästa sommarlovet någonsin genom en två veckors kostnadsfri lovaktivitet där målgruppen är barn mellan 11 – 13 år som saknar ekonomiska möjligheter att på annat sätt resa/aktivera sig över sommarlovet.
  • Nattfotboll, som är ett projekt som bjuder in till kostnadsfri spontanfotboll på fredagskvällar för barn och ungdomar i Gävle. Projektet har under året bidragit till minskad skadegörelse och ett upplevt större lugn i Andersberg med omnejd.
  • Microsofts Community Empowerment Fund bidrar också till Gefle IF Fotbolls arbete med att långsiktigt skapa kvinnliga förebilder inom idrotten, bland annat genom anställningen av Sara Frykland, ledarskap och mentorprogram samt en utbildningsvecka under hösten för fotbollsspelande tjejer i distriktet.

Projektmedlen från Microsofts Community Empowerment Fund skapar förutsättningar för såväl direkta kostnader som inköp av kost, planhyror etc. samt anställning av diverse mentorsroller och projektledararvoden för att utföra, fullfölja och avrapportera de olika projekten. Samtliga projekt med beviljat anslag ingår i Gefle IF Fotbolls aktivitetsprogram #EttBättreGefle vars syfte är att göra Gävle till en bättre stad att bo, verka och leva i genom att aktivt vara med och påverka samhället och individen.

- Vi är mycket stolta och glada över det beviljade anslaget från Microsofts Community Empowerment Fund. Dom här projektmedlen gör det möjligt för oss att fortsätta bedriva samt utveckla våra projekt som är viktiga för föreningen, samhället och individen” säger Sebastian Zettergren, marknadsansvarig Gefle IF Fotboll.

The Microsoft Community Empowerment Fund är en fond som drivs av Microsofts globala datacenter-team. Fonden har skapats för att stötta projekt och satsningar som ska komma samhället till gagn på de orter där Microsoft etablerar datacenter. Det är en del av Microsofts arbete för att skapa långsiktig och hållbar inverkan på lokalsamhället.

- Microsoft är stolta över att samarbeta med Gefle IF Fotboll i arbetet med #EttBättreGefle för att skapa fler kvinnliga förebilder samt bidra till en bättre miljö för barn och unga i utanförskap, säger Therese Treutiger, vice VD på Microsoft Sverige. The Microsoft Community Empowerment Fund är en viktig del i vårt arbete med lokalsamhället för att bland annat skapa nya möjligheter för individer och företag.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram