Gefle IF i kampanj mot mäns våld mot kvinnor
2016-11-15

mans_vald_facebook8

Kända idrottsprofiler från Brynäs och Gefle IF tar avstånd från mäns våld mot kvinnor genom att avlägga löften i kampanjen #gävlefrittfrånvåld.

- Det är allas ansvar att våga se, fråga och ingripa genom att vara en aktiv åskådare. Vi hoppas att ställningstagandet från dessa idrottsprofiler utmanar och inspirerar andra, säger Cecilia Vågberg, projektledare vid Gävle kommun.

De sex sportprofilerna som är budskapens ansikten utåt lovar att ingripa om de ser någon utsättas för våld. Tillsammans med representanter från ledningen i de båda klubbarna har idrottsprofilerna utbildats om våld i nära relationer.

- Föreningens värdegrund slår bland annat fast att vi tar avstånd från våld och kränkande särbehandling. Eftersom vi vill leva som vi lär så är det viktigt för oss att vara med och stå upp för dessa värderingar, som också finns i Gävle kommuns kampanj, säger Hasse Berggren, sportchef vid Gefle IF.

- För Brynäs IF var det självklart att ställa upp. Om vi genom vårt varumärke och våra förebilder har möjlighet att bidra och göra skillnad för att lyfta och uppmärksamma en så här viktig fråga i samhället vill vi naturligtvis göra det, säger Johan Starck, klubbdirektör vid Brynäs IF.

Från Brynäs medverkar Jacob Blomqvist, Elias Fälth och Johan Alcén och från Gefle IF Johan Oremo, Albin Louikangas och Kwame Bonsu.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram