Gefle IF genomför förändringar inom den sportsliga organisationen

För att ytterligare stärka vår satsning på utveckling och sportslig framgång har Gefle IF Fotboll beslutat att utöka den sportsliga organisationen inför säsongen 2024. Förändringen innebär utökning av ett flertal tjänster inom sporten.

I dagsläget är rollen som sportchef en tjänst Andreas Dahlén haft på deltid. Andreas har avböjt förfrågan om att i en mer omfattande roll leda den sportsliga organisationen under kommande säsong.

Gefle IF Fotboll riktar ett stort och varmt tack till Andreas Dahlén för det jobb han lagt ned under säsongen 2023 och innan dess som sportsligt ansvarig i styrelsen. Andreas har gjort ett fantastiskt arbete med de resurser han fått tilldelade och han har varit en värdefull del av vår fotbollsfamilj.

– Jag vill börja med att summera min tid, både i styrelsen men främst som sportchef, som väldigt roliga och lärorika år. Det har också varit en utmaning på många sätt och vis men där den stora belöningen blev uppflyttningen till superettan! Jag är stolt över det arbete vi tillsammans gjort, och gör, säger Andreas Dahlén och fortsätter:

– Med anledning av min civila karriär jag jobbat parallellt med, min familj och mitt engagemang i mina egna barns idrottsintressen räcker tiden helt enkelt inte till. Jag väljer därför att lämna mitt ärofyllda uppdrag vidare. Tack Gefle IF-spelare, styrelse, fans och publik. Vi ses på Gavlevallen!

Att jobba med utveckling av vår sportsliga verksamhet är ett prioriterat område inför nästa säsong. De förändringar vi genomför nu är en del av vår strävan att ständigt förbättra och utveckla vår förening och för att möta dom högt ställda mål och förväntningar vi med all rätt har från medlemmar, spelare, supportrar och partners.

– Andreas har varit en stor del av att vi nu befinner oss i Superettan och starkt bidragit till vår sportsliga utveckling på både dam- och herrsidan. Gefle IF är en förening med lång och stolt historia i den svenska fotbollen. För att bygga vidare på detta arv och maximera vår potential har vi beslutat att stärka organisationen kring sporten där vi är fast beslutna om att ständigt utvecklas och bli bättre. De kommande förändringarna är ett viktigt steg i den riktningen och kommer stärka vår kapacitet att konkurrera på hög nivå, säger Daniel Kraft, klubbchef i Gefle IF Fotboll.

Andreas kommer under slutspurten av säsongen 2023 vara kvar i sin roll och se till att förutsättningarna för den nya organisationen är så goda som möjligt.

För närvarande arbetar vi intensivt med att sätta den nya organisationen på plats inför säsongen 2024. Vi är fast beslutna att se till att Gefle IF Fotboll fortsätter vara en plats för utveckling, framgång och passion för fotboll.

Vi kommer inom kort att återkomma med mer detaljerad information om de specifika förändringar som tar plats inom organisationen.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram