Gefle IF Fotboll värvar för att stärka sitt varumärke
2016-10-26

Gefle IF Fotboll värvar Marie Barrling som kommunikationsansvarig för att stärka organisationen i den satsning som föreningen nu startar.

- Att ha en person i den här rollen är jätteviktigt för oss för att ytterligare förstärka vår position, visa upp vad vi gör och ta nästa steg, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF Fotboll.

- Vi måste vidareutveckla och stärka vårt varumärke. Vi har en ambition att bli unika i idrottssverige och det här är en viktig pusselbit i den satsningen.

Marie Barrling har arbetat som journalist under flera år, främst på Sveriges Radio, SVT och TV 4. Hon har de senaste åren arbetat på Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna och utvecklat deras kommunikation inom idrottspolitik, sociala medier och varumärkesstrategi.

- Jag vill framförallt bidra med att berätta om all den verksamhet som varje dag sker i Gefle IF och om vad föreningen gör för inkludering, jämställdhet och mångfald i samhället, säger Marie Barrling.

Marie är från Gävle och har själv en gedigen fotbollsbakgrund, bland annat har hon spelat på elitnivå i Sundsvalls DFF.

- När jag var aktiv i IK Sätra på slutet av 90-talet längtade jag efter att det skulle satsas på ett elitlag för damer i Gävle. Nu känns det som att det kan bli verklighet här, och det är absolut en av anledningarna till att jag tog det här jobbet, säger Marie Barrling.

- Maries kompetens inom både journalistik, kommunikation och idrott gör att hon kommer att kunna bidra med precis det vi behöver. Vi måste börja förmedla allt det vi gör, från elitlaget till samhällsnyttan i vår verksamhet, för att skapa ett engagemang och bli attraktiva mot våra partners och mot vår publik, säger Pär Lagerström.

Marie Barrling tillträder den tredje januari 2017 men kommer att påbörja vissa delar av arbetet under november och december.

Kontakt:

Pär Lagerström; 076-042 65 65

Marie Barrling; 0733-26 25 53

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram