Gefle IF Fotboll lånar in Samuel Wikman från IK Sirius
2021-09-01

19-åriga Samuel Wikman lånas in under resterande del av säsongen 2021 från allsvenska IK Sirius där han under säsongen fått göra ett inhopp.

Samuel är en vänsterfotad spelare som hanterar roller både i det centrala mittfältet och i offensiven.

 

Huvudtränare Mikael Bengtsson om inlåningen:

- Samuel är en ung spelare som tecknat ett tvåårsavtal med Sirius som därmed har stor tilltro till hans talang. Det känns jättekul att få in Samuel under hösten, dels för att han är en väldigt intressant spelare med höga ambitioner, dels för att Sirius känner att han hos oss kommer till en bra och utvecklande miljö och det i sin tur kan utveckla samarbetet mellan klubbarna ytterligare.

- Samuel kommer bidra till vår grupp med en fin spelförståelse och en väldigt fin vänsterfot, både som avslutare och som passningsfot.

 

Samuel, välkommen till Gefle IF! Hur är känslan just nu?

- Det känns jättebra, jag är väldigt sugen på att få börja träna med laget och lära känna alla spelare och ledare!

Har du någon koll på Gefle IF sen tidigare?

- Jag skulle säga att jag har rätt bra koll. Jag var även på plats på arenan och såg derbyt mot Sandviken i helgen och fick ett jättebra intryck av arenan, fansen och hur Gefle vill spela sin fotboll.

Berätta lite om dig själv!

- Jag har spelat fotboll sen jag var sex år, från början i Danmarks IF i Uppsala där jag var kvar tills jag fyllde tolv. Då startades det upp ett nytt lag i närområdet där jag bodde som heter Uppsala Kurd där jag spelade i tre säsonger. Vid 15-års åldern fick jag möjligheten att börja spela i Sirius, och där har jag fått förmånen att vara kvar sen dess.

Vad kan vi förvänta sig att se från dig på fotbollsplanen under året?

- Jag är en spelare som kommer försöka bidra med poäng och kreativitet i anfallsspelet och alltid göra ett hårt jobb på planen.

 

Varmt välkommen till Gefle IF Samuel Wikman!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram