Gefle IF förlänger med Albin Lohikangas

Gefle IF förlänger med Albin Lohikangas och skriver ett treårskontrakt med den egna produkten.

- Det känns bra, jag tycker om att spela fotboll i Gefle IF, säger Albin Lohikangas. Det är en jättebra miljö att utvecklas i och vi har en bra lagsammanhållning.

- Att vi och Albin är överens om en förlängning känns väldigt positivt och är ett kvitto på att det arbete vi gör med vår akademi ger resultat, säger klubbchef Pär Lagerström. Det här är ett perfekt exempel på hur en spelare utbildas till en elitspelare först i sin moderklubb (Brynäs IF FK) och sen hos oss i Gefle IF med våra skickliga akademitränare.

18-årige Lohikangas kom från Brynäs till Gefles IF-s ungdomslag för fyra år sedan och har varit en del av A-laget sen mitten av 2016. I år har han spelat bägge de inledande matcherna från start och blev utsedd till matchens lirare senast mot Värnamo.

Vilken tycker du är din största kvalitée som fotbollsspelare?
- Det är nog min vänsterfot. Jag försöker nöta inlägg med den så ofta som möjligt även efter träningarna, säger Albin Lohikangas som kombinerar fotbollsspelandet med att gå sista året på gymnasiset.

- Det går bra, även om jag hamnar lite efter ibland... Men jag har snälla och förstående klasskamrater.

- Att våra unga spelare har längre kontrakt gör att vi kan tänka långsiktigt med vår satsning och att vi redan nu med säkerhet kan veta att vi har en spännande stomme till nästa år , säger Pär Lagerström. Dessutom finns det såklart en affärstanke i detta i och med att Albin en dag kanske tar nästa steg i karriären.

- Sist men inte minst så är den viktigast anledningen att Albin redan nu visat att han är en väldigt duktig fotbollsspelare och en viktig pusselbit i vår satsning att skapa ett väldigt bra lag som ska vinna fotbollsmatcher.


Albin Lohikangas och klubbdirektör Pär Lagerström

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram