Gefle IF FF omorganiserar för en mer stabil ekonomi och en ljusare framtid
2018-10-30

Styrelsen i Gefle IF FF har beslutat att omorganisera verksamheten i syfte att, oavsett serietillhörighet för herrarnas A-lag, få en mer stabil ekonomi samt för att ge oss förutsättningar att kunna bygga om med en ljusare framtid i sikte.

Omorganisationen, som nu i första hand berör verksamheten på kansliet, innebär att tre funktioner försvinner: säkerhetsansvarig, marknadsansvarig samt föreningschef. Den nya organisationen kommer att gälla från och med 1/1 2019 och det innebär att det kommer att finnas en klubbchef, en ekonomiansvarig, en barn- och ungdomskoordinator samt en säljfunktion, till viss del, på kansliet. Den omorganisation som nu görs innebär uppsägningar och reducering av personal.

-Det är smärtsamt att behöva ta till åtgärder som innebär reduktion av personal, i synnerhet då vi tappar kompetenta människor med stort hjärta för föreningen och dess verksamhet, säger ordförande Malin Rogström. Vi befinner oss i en situation där vi som styrelse måste ta ansvar och det ansvaret handlar om att anpassa verksamheten till de ekonomiska förutsättningar som vi faktiskt har. Under lång tid har föreningen levt över sina tillgångar och det kan inte fortsätta så. Vi har en plan som vi nu avser att följa för att helt enkelt ge oss möjligheten att börja om och sakta men säkert ge oss möjligheten att bygga om verksamheten, men från en mer solid och fast grund.

Styrelsen har upprättat en ekonomisk handlingsplan i syfte att få en mer stabil ekonomisk grund att stå på för föreningen. Den ekonomiska handlingsplanen innehåller bolagisering av något slag, omorganisation med färre funktioner på kansliet, dialog med kommunen kring våra förutsättningar samt ytterligare besparingsåtgärder liksom intäktsökningar.

- Vi har en stor och mångfasetterad verksamhet med en palett som inte många andra föreningar kan stoltsera med. Vi vill vara en förebild för svenskt föreningsliv och visa att det går. För att ge oss möjligheten att nå våra långsiktiga mål med en bredd och en akademi som fostrar framtidens fotbollsspelare samt en dam- och en herrverksamhet på elitnivå, så måste vi nu göra ett omtag. Det är smärtsamt, men nödvändigt, understryker Malin Rogström ordförande i Gefle IF FF.

-Vi behöver hitta tillbaka till vår kompass och till en gemensam värdegrund där vi inte bara på plan, utan i allt som rör vår verksamhet, där vi arbetar som lagmaskinen Gefle IF FF.  Vägen dit är inte spikrak och vi kommer säkerligen ställas inför svåra situationer, men det är tillsammans vi löser det. Vi har varit uträknade förut, men framgångsfaktorn har då alltid varit vårt gedigna, passionerade lagarbete som gör skillnad, som övervinner hinder och som ger oss oväntade, men efterlängtade segrar. En lagmaskin där vi bygger på varandras styrkor istället för att leta syndabockar. Det är tillsammans vi människor åstadkommer saker och vi vill fortsätta att göra skillnad tillsammans med er, på och utanför planen, för ett bättre Gävle.

Styrelsen Gefle IF fotboll

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram