Gefle IF FF bildar sportråd för sportslig utveckling
2019-03-30

Gefle IF FF har inlett ett arbete för att utveckla och förstärka den sportsliga delen av verksamheten inför säsongen 2019.

Föreningen har givit Calle Barrling  tillsammans med Gunnar Löhman och Görgen Albrektsson , ett uppdrag att undersöka hur föreningen kan bli ännu bättre att tillvarata intern kompetens och se fler samarbetsvinster samt att bilda ett sportråd.

-Vi är väldigt glada över att ha kunnat inleda detta samarbete med Calle, Gunnar och Görgen, säger Malin Rogström ordförande i Gefle IF FF. Föreningen har sedan 2016 tvingats förändra och ställa om på ett nödvändigt, men också smärtsamt sätt. Vi har idag färre anställda och vi behöver hitta och tillvarata samarbetsvinster på ett bättre sätt. Vi behöver arbeta mer för att verkligen bli en förening och säkerställa att vi tillvaratar all den kompetens som finns i och kring föreningen, inte minst när det gäller den sportsliga utvecklingen.  

Sportrådet med Calle, Gunnar och Görgen har ett uppdrag att framförallt titta på verksamheten kring seniorlagen, akademinsamt ungdom. De kommer att skapa sig en bild av hur nuläget ser ut för att tillsammans med styrelsen, ledare och spelare titta på behov och förutsättningar för att kunna utveckla verksamheten i uppdragets riktning.

Uppdraget löper under 2019 och målsättningen är att det ska stärka vi-känslan i föreningen liksom att få en positiv utveckling av den sportsliga delen av verksamheten. Det för att verkligen vara en kvalitativ utvecklingsmiljö vad gäller fotboll och ledarskap i enlighet med föreningens ambitioner och värdegrund

Calle Barrling har lång erfarenhet av svensk fotboll som ledare för så väl dam- som herrlag. Under flera år hade Calle också Riksinstruktörs- som förbundskaptensuppdrag i SvFF, där han bland annat vann två EM-guld med U19-landslaget, 2012 och 2015.

Gunnar Löhman och Görgen Albrektsson har båda många års erfarenhet av utvecklingsarbete inom Gestrikefotbollen. Dels som ledare och tränare i klubblagsfotboll men även som DFK i Gestriklands Fotbollsförbunds distriktslag samt utbildare i utbildningskommitéearbete.

-Vi i Sportrådet har en ambition att vara Delaktiga, Nyfikna och Aktiva. Vad det leder till får vi se – vi har inlett en process där vi börjar med att lära känna fotbollsklubben Gefle IF, inventera styrkor och behov, lyssna på kunskap, erfarenheter och känslor, berättar Calle, Gunnar och Görgen. Verktyget är intervjuer, såväl med tränare/ledare/spelare i verksamheten men även fd ledare och engagerade ”Giffare” strax utanför. Allt för att skaffa oss ett brett perspektiv på denna stora och för fotbollen så viktiga förening! Vår ambition är även att utöka gruppen med en medlem, avslutar Calle, Gunnar och Görgen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram