Gefle IFs Domarakademi

I en gemensam långsiktig satsning ska Gefle IF tillsammans med Fastighetssnabben sätta domaryrket på kartan bland barn och unga i Gävle.
Insatsen som ung domare är viktig och av stor betydelse för Gästriklands barn- och ungdomsfotboll. Tusentals barn och ungdomar tränar, spelar och kämpar på fotbollsplaner och idrottsplatser runt om i distriktet – varje dag.
Barnen och ungdomarna behöver och förtjänar kunniga och engagerade domare som kan lära och leda dem i deras första fotbollsmatcher.

Domaryrket kan ofta vara en utsatt position för en ung människa bland vuxna ledare och föräldrar.
Vi ska verka för att skapa en trygg och inkluderande miljö kring våra matcher där glädjen till fotbollen ska stå i fokus – Tillsammans tar vi matchen för fair play.

Domarakademin syftar till att:

  • Bidra till ett första arbete för ungdomar
  • Utbilda och utveckla unga människor i ledarskap och förebildskap
  • Bidra till att fler tjejer intresserar sig för och stannar i domaryrket
  • Öka statusen för domaryrket

- Domarakademin är ett nytt fokusområde inom Ett Bättre Gefle som syftar till att bredda vårt ansvar bland barn och unga i Gävle. Vi vill erbjuda en mötesplats och en möjlighet för tjejer och killar som vill ha en aktiv roll i fotbollen men kanske inte nödvändigtvis som spelare. Det är ett bra komplement till vår ledarskapsutbildning där vi vill ta ansvar för hela sporten – från ung spelare till vuxen ledare.
För många är domaryrket i ung ålder kanske den enda chansen till ett extrajobb på sidan om studier vilket också är en viktig social faktor. Vi betalar ut över 250.000 sek om året i domaravgifter inom ungdomssektionen vilket är otroligt glädjande.
Tillsammans med Fastighetssnabben och våra instruktörer ska vi bidra till att fler får chansen till en kvalitativ utbildning och en stark stödfunktion i sin domarkarriär vilket förhoppningsvis ska leda till att ännu fler ungdomar får möjligheten till sitt allra första extrajobb på kort sikt och en framgångsrik domarkarriär på lång sikt. Sebastian Zettergren, affärsansvarig Gefle IF Fotboll.

-Vi på Fastighetssnabben vill stötta dagens barn och ungdomar att bli framtidens ledare. Genom Domarakademin kan vi vara med och skapa förutsättningar för det. Att ta socialt ansvar har alltid varit viktigt för oss och Domarakademin går helt i linje med detta hållbarhetsarbete. Vi, precis som många andra företag, behöver också tänka på framtiden och de utmaningar vi står inför att fylla på med rätt kompetens på rätt plats. Där kommer dessa unga ha en stor fördel. Och vem vet – kanske någon av dem blir en av oss på Fastighetssnabben om några år?  Henrik Åström, vd på Fastighetssnabben.

Domarakademin kommer ha dom första utbildningstillfällena våren 2021, mer information om hur du anmäler dig kommer under vintern 2020.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram