Gå-fotboll på Strömvallen - häng med!

Lördagsmorgon och solen skiner med sin frånvaro men trots detta har ett gäng tappra själar samlats på Strömvallen. Varför? För att spela gå-fotboll såklart.

Lika mycket socialt umgänge som rörelseglädje; så skulle man kunna beskriva gå-fotboll. Aktiviteten har på kort tid blivit väldigt populär och det är inte svårt att förstå varför när precis alla, ung som gammal, kan vara med och spela.

Gå-fotbollen tar plats varje lördag mellan 10-11 på anrika Strömvallen och är ett samarbete mellan Gefle IF Fotboll och Strömvallen Fotboll. Ansvarig för aktiviteten är Strömvallen Fotbolls Kent Björk som med glädje och pepp välkomnar de som vågat sig in innanför Strömvallens grindar. Han berättar entusiastiskt om spelet och värdet däri.

– Alla kan vara med från 0 till 150! Det är dessutom en bra aktivitet i dessa tider - man får komma ut och träffa folk men vi kör inga närkamper. Den perfekta covid-anpassade aktiviteten.

Reglerna är enkla och går att hänga med i även om man aldrig spelat  fotboll tidigare. Inga skott över knähöjd, inga tacklingar och viktigast av allt - du får inte springa. Man kan köra med målvakt eller utan och då gäller det att sätta bollen i någon av stolparna. Och om du bryter mot någon av reglerna? Då går bollen över till det andra laget - svårare än så är det inte.

Gå-fotbollen växer över hela världen och speciellt i de profilerade fotbollsländerna. En önskan om att utveckla det framgångsrika konceptet ytterligare finns även här i Gävle:

– Man skulle kunna vidareutveckla med cuper i gå-fotboll. Sen skulle man kunna fortsätta köra även på vintern och flytta in verksamheten, säger Kent.

I dagsläget är prio ett att få ut ordet och få ännu fler att våga vara med. Strömvallen har denna lördag intagits av ett tiotal personer och med det gråa vädret i bakgrunden får man se det som en vinst.

Bland deltagarna finns ungdomar, medelålders och pensionärer och trots det stora åldersspannet flyter spelet på riktigt bra och alla verkar ha roligt. När en person tvekar på om hen ska vara med eller titta på hoppar en av pensionärerna in med ett leende:

– Jag är över 70, har aldrig spelat fotboll och har problem med ryggen. Vad har du för ursäkt?

Vill du vara med och röra på dig tillsammans med ett glatt gäng? Då är du varmt välkommen till Strömvallen på lördagar mellan 10-11 i september och oktober ut. Ingen föranmälan eller förkunskaper krävs men ta gärna på dig bekväma kläder och skor. Vi ses på Strömvallen!

Vill du som privatperson veta mer eller har frågor om gå-fotbollen? Är ni som företag intresserade av att stötta? Då är ni varmt välkomna att kontakta:

Kent Björk

Strömvallen Fotboll

kent@kentbjork.se

070-734 98 07

 

Agneta Edin

Verksamhetsansvarig för Ett bättre Gävle

agneta.edin@geflefotboll.com

070-513 41 30

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram