FÖRSTA NYFÖRVÄRVET: Cristoffer Ericson klar för Gefle IF
2020-12-14

Det första nyförvärvet inför nästa års säsong är klar. Cristoffer Ericson har skrivit på ett avtal till och med säsongen 2022 och kommer senast ifrån Hudiksvalls FF där han var med och tog laget upp från Div 2 till att bli seriekonkurrenter med Gefle IF 2021.

– Det känns stort att tillhöra Gefle IF, säger han.

 

Med sina 196 centimeter och 30 år blir han den nuvarande herrtruppens näst äldsta och näst längsta spelare. Cristoffer Ericsson är det första nyförvärvet inför säsongen 2021. Senast kommer han ifrån Hudiksvalls FF där han var med och förde klubben upp till Ettan.

- Känslan är väldigt bra, det känns verkligen rätt. För mig är det Gefle IF som varit det allsvenska laget under alla år och därför känns det vekligheten bra att skriva på kontraktet. Det känns stort att tillhöra Gefle IF, säger Ericsson.

Varför föll valet på Gefle IF?

- Jag hade inte suttit här om det inte vore för Micke (Bengtsson, huvudtränare), det är verkligen tack vare honom. Vi känner varandra bra sedan tidigare, dels efter tiden han var tränare för Hudiksvalls FF men även sedan min tid på fotbollsgymnasiet uppe i Sundsvall, där han också var tränare.

- Sportsligt är klubben kanske inte riktigt där man vill vara eller hör hemma, men för mig som kommer utifrån är miljön här uppe på allsvensk nivå. Omklädningsrummen, kansliet, gymmet och arenan. Det håller hög klass och får mig att känna mig väldigt motiverad. Jag har aldrig varit nära en sådan här nivå under min karriär tidigare.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna. Under årets säsong spelade han samtliga matcher för Hudiksvalls FF under en annars märklig säsong. Men han har även rutin ifrån säsonger med IK Frej, där han till exempel stod för 22 framträdanden i Superettan 2015.

- Övergången till Gefle IF var aktuell redan under sommaren men det kändes bra att fullfölja säsongen med HuFF när det gick bra för oss. Efter säsongen började vi diskutera igen och det kändes bra att byta, även om det såklart är tråkigt att lämna lagkompisarna. Jag hoppas kunna bidra med min rutin eftersom det är ett väldigt ungt lag.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

- En defensiv spelare, allra helst mittback. Jag har under majoriteten av min karriär spelat för Hudiksvalls FF men även någon säsong med IK Frej för några år sedan. Min storlek gör mig till en ganska fysisk spelare, samtidigt som min vänsterfot är ganska bra. Jag hoppas att folk ser mig som en ganska jämn spelare utan några stora brister.

Cristoffer ”Våfflan” Ericsson berättar vidare att han inte har någon stor koll på årets lag och vad det har gjort. Han har sett ett antal matchers höjdpunkter och även kollat hur tabellen sett ut. En sak är han dock tydlig med att han har lagt märke till, något han hoppas kunna fortsätta bidra till.

- Jag ser det här laget som ett väldigt passningsskickligt lag med stora kvalitéer, det syntes tydligt redan under våren när vi mötte GIF under en träningsmatch. Laget har gjort en bra säsong utifrån mina ögon, men en väldigt stark höst med mycket poäng. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det under våren och starta starkt nästa säsong.

Herrlagets huvudtränare Mikael Bengtsson säger så här om sitt första nyförvärv inför 2021:

- Det är en spelare vi varit intresserade av länge och som verkligen kommer att hjälpa oss. Jag ser honom som en spelare med stora kvalitéer, med en bra personlighet och erfarenhet sedan tidigare. Som fotbollsspelare är han rejäl med sin storlek där han har ett bra huvudspel, men kanske framför allt besitter han en väldigt fin passningsfot. Han har kvalitéer för att spela på det sättet som vi vill göra. Det känns verkligen grymt bra att kunna skriva på med honom.


Text: Hugo Ådvall

Bild: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram