Förlust trots fint spel och många chanser

Det forsätter att studsa emot för Gefle. Trots dominans och spelövertag så var det Åtvidaberg som fick åka hem med alla poäng efter storspel av deras målvakt Gustav Jansson.

– Men alla värdetransporter och helikopterrån i all ära så är det här det största rånet jag har varit med om, säger Gefle IF:s tränare Poya Asbaghi efter matchen.

Den första halvleken hade Gefle kommandot men det var Åtvidabergs Simon Marklund som hade matchens första farliga chans där August Strömberg i Geflemålet fick sätta sin prägel på matchen med en fin räddning. Efter det läget tog Gefle tag i taktpinnen och fick fram många farliga målchanser via Piotrs Johanssons kant. Farligaste läget var när Deniz Hümmet fick ta emot bollen i straffområdet, vända om och skjuta. Men skottet fick inte den höjden som krävdes och Gustav Jansson kunde tippa undan. Första halvlek innebar ett stort chansövertag för Gefle men de var inte tillräckligt kliniska i avsluten.

Andra halvlek började som den första gjorde med ett Gefleövertag där Deniz Hümmet hade två fina avslut i början som kunnat resultera i mål. Men desto längre halvleken gick tog sig Åtvidaberg in i matchen och började föra spelet och det gav utdelning. I den 68:e matchminuten driver Simon Helg in från vänsterkanten och skjuter ett kraftfullt skott som August Strömberg inte kan rädda.

Efter målet var det GIF-övertag igen men Gustav Jansson var rena väggen för Gefle som inte fick hål på målvakten trots kraftigt skottövertag.

Roar Hansen var tydlig att lyfta fram Gustav Janssons prestation och sa efteråt:

– Jag förstår att Poya är jättebesviken, men fotboll är ju så och då har vi som sagt en målvakt som kliver fram och vinner matchen.

Poya var väldigt besviken efter matchen.

– Vi gör all rätt idag förutom mål.

Gefle IF-Åtvidabergs FF 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Simon Helg (68).

Avslut: 13-4
Avslut på mål: 7-2
Hörnor: 10-5
Frisparkar: 6-14
Offside: 0-3
Bollinnehav: 51-49

JOSEF CARSTENSEN

Foto: Hanna Ericsson

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram