Förändringar i ledarstaben
2016-06-02

GIF_LOGO

Gefle IF avslutar samarbetet med huvudtränaren Roger Sandberg.

Styrelsen för Gefle IF har tillsammans med sportchefen Hasse Berggren idag beslutat att avsluta samarbetet med nuvarande huvudtränare Roger Sandberg. Orsaken bakom förändringen är det svaga resultat som laget har presterat hittills under säsongen.

- Vi har under veckan försökt att hitta lösningar för att åstadkomma förändringar av det utsatta läge som klubben har hamnat i under inledningen av årets Allsvenska, men vi har inte hittat en lösning som både huvudtränare och klubb har kunnat ställa sig bakom, förklarar ordföranden i Gefle IFs styrelse Thomas Andersson.

Styrelsen och sportchefen Hasse Berggren anser att en förändring behöver göras för att få en omstart för att klara av den viktiga avslutningen av säsongen.

- Vi har ett långsiktigt ansvar för utvecklingen av föreningen och målet är att vi ska klara oss kvar i Allsvenskan, fortsätter ordföranden Tomas Andersson. I det här fallet går klubben före individen och vår bedömning är att laget under Roger Sandbergs ledning har underpresterat under denna säsong. Vi bedömer att det behövs en förändring på ledarnivå för att kunna vända denna negativa trend.

Roger Sandberg har varit Gefle IFs huvudtränare i ungefär två och ett halvt år och under hans ledning har Gefle IF placerat sig på 14e och 10e plats i Allsvenskan.

- Vi vill rikta ett varmt tack till Roger Sandberg för hans insatser i klubben under de här åren. Det är givetvis tufft för alla inblandade att det skulle sluta så här, men vi bedömer att det här är vad som är bäst för laget och föreningen under rådande omständigheter, avslutar ordföranden Thomas Andersson.

Assisterande tränare Thomas Andersson tar nu över huvudansvaret och Marcus Bengtsson kliver upp från U-17 och assisterar Thomas.

Ytterligare information eller kommentarer hänvisas till:

Ordförande Gefle IF: Thomas Andersson, tel 072-353 12 44

Sportchef Gefle IF: Hasse Berggren, tel 073-663 60 83

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram