Fler målchanser målet mot Vasalund
2017-03-10
170417 Gefles Deniz HŸmmet irriterad pŒ domare Antti Kanerva under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

På lördag 13:00 på Gavlevallen fortsätter Gefle IF sin resa mot säsongen 2017. Vasalund står för träningsmatchmotståndet.

Thomas Andersson, tränare, hur har veckan i snön varit?
Det har varit en bra vecka. Vi har kunnat träna som vi har velat. Och haft fokus på genombrottsspel alltså att vi vill öka våra möjligheterna att komma till avslut och på så sätt skapa mer målchanser.

Vad tog du med dig att förbättra efter Kalmarsmatchen?
Jag tycker att vi under säsongen har haft ett hyffsat stabilt försvarspel, vi har mest släppt in mål på kontringar eller fasta situationer . Efter matchen mot Kalmar har vi fortsatt fokusera på vad vi gör för val när vi har bollen eftersom det är det som avgör vilka möjligheter vi har att spela försvarspel när vi tappar den.

Vasalund är helgens motståndare, hur ser du på dem?
Det är en bra motståndare som snubblade på målsnöret förra säsongen i kampen mot BP om att gå upp i Superettan.

Många av spelarna i truppen har fått speltid och du har testat de i olika konstellationer. Fortsätter det så nu i helgen också?
Ja det kommer det nog att göra. Vi har många spelare som behöver spela matcher och vi vill testa olika sätt att använda dem på.

Är det några som inte är tillgängliga för spel?
Ja, Johan Oremo, Piotr Johansson, Jesper Björkman och Kwame Bonsu dras med småskador och kommer inte finnas med i truppen den här helgen. Jacob Hjelte vilar också eftersom han varit sjuk.

Nyförvärvet Deniz Hümmet som anlände i tisdags kväll, finns han med?
Ja det gör han. Han kommer dock att ha gjort två träningar då bara, men möjlighet för inhopp finns i nuläget.

Vi välkomnar dig till match via entré VIP-ingången mot Gavlehovsvägen. Säsongskortsinnehavare och barn och ungdom under 18 år går in gratis, annars kostar det 50 kronor på plats.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram