Eriksson om att spela inför storpublik: "Kommer bli mäktigt"
2024-02-22
Nils Eriksson tackar publiken efter en match på Gavlevallen.

Det är tisdag och klockan närmar sig lunchtid. Gefles herrar har precis klivit av konstgräset på Gavlevallen och Nisse Eriksson släntrar ut från omklädningsrummet nyduschad och är enligt egen utsago “ruggigt hungrig”. 

Men han slår sig ned för att snacka lite om helgen som gått och helgen som kommer. Då är det dags för ny match i Svenska cupen och återigen är det allsvenskt motstånd som väntar i form av AIK. 

I skrivande stund är det runt 12 000 biljetter sålda till matchen som spelas på Tele2 Arena och prognosen pekar på runt 14 000 besökare. 

Vad tänker du om det?

– Riktigt roligt så klart. Det är inte varje dag man får göra det. Det kommer bli en extra morot och det känns som att man kommer kunna höja sig något snäpp av det också, säger Nisse Eriksson. 

Vet du hur många du spelat inför som mest? 

– Hmm. Jag satt på bänken mot IFK Göteborg med GIF Sundsvall, men då spelade jag ju inte. Så jag tror det är något av derbyna mot Sandviken här. Eller vänta, GAIS borta i fjol? Då var det rätt mycket folk, säger han och funderar. 

Ja just ja, du har ju till och med gjort mål inför mycket folk!

– Ja precis! 

Nisse Eriksson var ju den som gav Gefle ledningen på Gamla Ullevi i 49 minuten och tystade tillfälligt den högljudda publiken.

Efter att vi kollat upp alla siffror visar det sig att det är just GAIS-matchen under fjolårssäsongen som är Nisse Erikssons “personliga rekord”. Då var det 4 622 personer medan derbymatchen mot Sandviken i augusti 2022 “bara” nådde upp till 4 142.

Svenska Cupspelet inleddes med en 3–1-förlust borta mot Kalmar, finns det något ni kan ta med er från den matchen?

– Ja, det tycker jag. Framför allt vårt höga försvarsspel som vi tränat mycket på. Det såg mycket bättre ut nu än vad det gjort i de tidigare matcherna. Hur vi kom in press och störde dem så pass mycket att de slog bort en del bollar. Det tycker jag vi kan ta med oss, definitivt. 

Resultatmässigt har det ramlat in en del bollar här under försäsongen. Vad tänker man om det när man är försvarsspelare?

– Klart vi släppt in för mycket mål, det är inget snack om det. Men jag känner absolut ingen stress i det. Det får ta den tid det tar och det kommer att sitta så småningom. Det är tidigt på säsongen än, som sagt, känner ingen stress alls, säger Eriksson. 

Om vi går tillbaka till det som komma skall i helgen. Återigen är det allsvenskt motstånd i form av AIK, vad har du för relation till den klubben, vad tänker du om “Gnaget”?

– Inget favoritlag direkt, haha. Nej men det ska bli kul att möta ett bra lag. De kommer säkert vara minst lika bra som Kalmar var, så det blir en tuff utmaning men samtidigt inspirerande. Det är alltid kul att möta bra fotbollsspelare, säger Eriksson. 

Omgång 2 mellan AIK och Gefle IF i Svenska cupen spelas lördag 24 februari. Avspark 15.15 Tele2 Arena. Biljetter köper du här. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram