Erik Granat skriver nytt kontrakt med Gefle IF!
2020-12-23

Erik Granat skriver nytt kontrakt med Gefle IF!

Den 25-åriga innermittfältaren Erik Granat förlänger sitt kontrakt med klubben.
- Gefle IF har under hela den här processen varit högst upp på min lista, säger Erik Granat.

Sundsvallsfostrade Erik Granat anslöt till Gefle IF inför säsongen 2020 och spelade under året 27 matcher och gjorde 4 mål. Erik kom närmast från Team TG FF i division ett men har innan dess representerat GIF Sundsvall där det blev 28 matcher i Allsvenskan varav 15 från start.
Vi tog ett snack med huvudtränare Mikael Bengtsson och Erik själv om året som har varit.

Grattis till det nya kontrakt Erik, hur är känslan just nu?
- Väldigt bra, det känns skönt att ha kritat på nya kontraktet och fått det klart redan innan försäsongen startar. Jag och Micke hade en dialog ganska tidigt och Gefle IF har under hela den här processen varit högst upp på min lista. Det ska bli riktigt roligt att komma igång med försäsongen i januari!

Hur gick processen, fanns det andra alternativ eller var en fortsättning i den himmelsblå tröjan självklar?
- Jag hade intresse högre upp ifrån, framförallt Superettan, men det var egentligen självklart att stanna kvar i Gefle IF. Jag har sett att fler av mina lagkamrater uttryckt samma sak så med risk för att verka upprepande – vi är verkligen inne i en intressant process och att vara en del av den resan stod högt i kurs för mig.

Hur ser du på lagets säsong som var?
- Det var en positiv säsong. Vi hade ett möte inför säsongen där vi inom laget bestämde att vi skulle gå för en bra säsong och hamna högre än 2019 med siktet inställt på övre halvan vilket vi klarade av med vår sjundeplacering. Jag tycker att vi har lyckats implementera ett helt nytt spel i klubben som man kanske inte historiskt associerar med Gefle IF. Responsen från både fans och partners jag har träffat under året har vart positiv och känslan är att någonting nytt är på gång i Gefle IF, det känns kul!

Du hade väldigt höga förväntningar på dig bland våra supportrar när du skrev på i våras, är du nöjd med din egen prestation säsongen som var?
- Jag skulle säga såhär, jag gjorde ett okej år. Varken superbra eller superdålig.
Det är som du säger, jag kom till klubben som en ”stjärnvärvning” med allsvensk rutin i mångas ögon och hade direkt höga förväntningar på mig från första träningspasset.
Men jag spelade i division ett innan jag kom till Gefle IF av en anledning.
Jag kan väl säga att med allt som var under året så hade folk kanske inte riktigt koll på vem jag är som fotbollsspelare utan såg mig mer som ”här kommer en Allsvensk fotbollsspelare”. Någonstans i kalkylen måste man lägga in mer än statistik, jag är mer än bara en poänggörare.  Med det sagt tycker jag att jag växlade upp under hösten och känslan är att jag har hittat formen vilket jag tar med mig in på nästa år. Jag fick också en mer central roll under hösten vilket är närmare min naturliga position och så klart var det positivt för min utveckling. Jag och Micke har haft en bra dialog kring detta och meningen är att jag under kommande året kommer spela på en för mig mer naturlig position.

Vad kan vi förvänta oss av dig och av laget under 2021?
- Om vi börjar med mig så kan ni förvänta er en Erik i nivå med min höstprestation.
Det kändes som att inte bara jag utan hela laget kom in i vårt spel.
Får vi behålla stommen i det här laget kommer vi kunna fortsätta bygga på den grund vi la i fjol vilket kommer hjälpa både den individuella och lagets utveckling.
Jag ser fram emot säsongen och fortsätta den process vi har påbörjat, det kommer bli ett spännande år, avslutar Erik Granat.

Mikael Bengtsson, ytterligare en kontraktsförlängning – hur viktig var denna?
- Jag tycker alla kontraktsförlängningar är viktiga av den anledningen att vi får fortsätta med samma spelare ett år till, den kontinuiteten är viktig.
Det underlättar för oss att vi får behålla stommen och fortsätta där vi avslutade senast istället för att börja om på nytt i januari, så det känns jättebra.
Sen att Erik väljer att stanna hos oss trots att han kanske haft eventuella anbud från klubbar högre upp i seriesystemet blir jag återigen väldigt glad av.
Att våra spelare väljer spel i Ettan istället för Superettan för att de mår bra i vår miljö, får utveckling och delar vår vision att ta den här processen vidare är ett oerhört bra betyg naturligtvis.

Hur ser du på Eriks prestationer senaste säsongen?
- Helt ärligt så tycker jag att han fått en del oförtjänt kritik ibland.
Jag tycker Erik är en spelare som gör väldigt mycket bra saker för laget.
I det offensiva spelet utan boll, med sin positionsförmåga och med sina löpningar skapar han ytor och möjligheter för sina lagkamrater vilket är lätt att missa.
I många matcher har han bidragit med långa löpningar hem i det defensiva arbetet och stängt sin gubbe, vilket inte heller alltid beröms eller syns.
Kortfattat är Erik en spelare som hjälper sitt lag väldigt bra på det sättet.
Med det sagt vet både han själv och jag att han har ytterligare en nivå i sig i det offensiva spelet med boll bland annat.
Det kommer vi se till att han får både utvecklas i och använda sig av mer under 2021.

Erik nämner själv att han kanske kände sig mer hemma på en central position under hösten, dina tankar kring det?
- Det kan jag köpa till viss del. En central position innebär ju oftast att du har möjlighet att spela bollen i flera riktningar, driva bollen framåt och får andra möjligheter som fotbollsspelare.
Det är väl det han saknat och inte riktigt fått ut när han spelat på en kant.
Samtidigt har det funnits ett syfte med hans placering och jag känner ändå att jag fått ut det jag vill av att spela honom i den position han spelade under våren.
Såklart vill jag få ut ännu mer och det är självklart att vi ska titta på det som blir bäst för både honom och för laget kommande säsong.

Vad hoppas du att vi kan få ut av Erik Granat under 2021?
- Framförallt vet jag vad jag får i Erik, han lägger mycket jobb och hårt arbete varje dag till laget både på träning och match.
Sen är målsättningen att han ska få en större delaktighet i det offensiva spelet med att kunna sätta bollar mera framåt och i det bidra med en del assisterande passningar, bland annat.
Vi ska helt enkelt involvera honom mer i spelet. Jag vet att han besitter den kompetensen.

Avslutningsvis, det har vart väldigt aktiva dagar för dig senaste tiden, har du fler julklappar på väg till alla GIF-supportrar där ute?
- Om det blir julklappar eller nyårskarameller eller ännu senare får vi se, men vi är inte helt klar med vårt transferfönster än, avslutar Mikael Bengtsson.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram