En vinst och en hedersam förlust

U17 23/4-17 GIF - Djurgården 1-3
Himlen var blå och solen sken när GIF spelade igång matchen mot Djurgården under söndagen. Det var GIF som var det starkare laget från början och tvingade Djurgården till korta anfall. GIF fick matchen precis dit de ville och det märktes på Djurgårdenspelarna som blev irriterade och störda av GIF i sin speluppbyggnad. GIF saknade dock skärpan på den offensiva planhalvan i sitt anfallsspel, där var Djurgården bättre. Det var efter ett misslyckat GIFanfall som Djurgården kontrade och sköt ett hårt skott en bit utanför straffområdet i mål. Efter det kom pausvilan och tid för Djurgården att prata ihop sig. Andra halvlek började likadant om än nästan mer dominans från GIF. Nu kom Gefle också upp längre på Djurgårdens planhalva och skapade några målchanser. GIF kvitterade också mycket rättvist genom Simeon Kabongo. Djurgården svarade dock snabbt med en ny kontring som resulterade i mål bara två minuter efter kvitteringen. Lika ologiskt som det målet var också haglet som började falla med rejäl kraft. Det var oerhört tungt för GIF. Gefle skapade dock en till otroligt bra målchans för kvittering när bollen dansade längs mållinjen på en hörna men det var en sån match för GIF. En bra prestation med dåligt resultat. Djurgården gjorde ett tredje mål på hörna och i och med det målet tog matchen slut. Det fanns inte kraft att bibehålla sitt fina spel när målen gick emot. Aprilväder och vad vi får kalla aprilresultat, GIF kan iaf komma stärkta till nästa match med en bra prestation i bagaget.

U16 22/4-17 GIF - Gideonsberg 4-0
GIFs första seger kom under lördagen när Västeråslaget Gideonsberg kom till Gavlevallen. Det var en jämn första halvlek där båda lagen hade chanser med litet övertag för GIF. Gefle var ändå inte nöjda när de gick in i halvtidsvilan. I andra halvlek höjde GIF tempot och Gideonsberg hann inte med. Sju minuter in i andra halvlek smekte Leo Gussman fram bollen till Based Ezat som kom fri och placerade bollen i mål. Gideonsberg spelade mycket längre bollar men Gefles backlinje skötte sig bra och tog hand om bollarna på ett mycket bra sätt. Tio minuter efter första målet vann Ronaldo Emmanuel bollen högt upp av en back och gjorde två - noll. Med det målet gick också luften ur Gideonsberg och om inte GIF dominerat spelet tidigare så gjorde de det definitivt nu. tre noll var mycket snyggt. GIF pressade Gideonsberg högt upp så de blev tvungna att rensa. Mittbacken Josef Hofvenstam tog emot rensningen, drev bollen tio meter innan han sköt en raket från ca 25 meter i ribban, returen studsade ut till Loai Kherba som gick på returen och nickade in bollen i öppet mål. Fyran kom på straff, Ronaldo Emmanuel sprang sig fri och blev fälld av målvakten. Ronaldo lämnade ödmjukt över bollen till Hakim Zimana som gjorde sitt första mål för Gefle IF och firade med en volt.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram