En dag kvar till årets derby: Intervju med huvudtränare Marcus Bengtsson
2019-06-14

Imorgon smäller det, då årets derby går av stapeln kl 17:00 på Gavlevallen. Marcus Löf på Gif-redaktionen har satt sig ner och tagit tempen på huvudtränare Marcus Bengtsson inför morgondagens derby mot Sandvikens IF.

Hej Marcus! Ni mötte Sollentuna förra helgen i en match där resultatet blev 0-0. Vad tyckte du om prestationen? 

Jag tycker att vi gör en stabil insats över 90 minuter med ett bra försvarsspel mot ett offensivt skickligt Sollentuna.
Under första delen av matchen så pressar vi Sollentuna på ett bra sätt och tar oss till goda kontringslägen.
Vi värderar höjden på försvarsarbetet på ett bra sätt hela matchen.
Vi klarar av att bedriva vår speluppbyggnad trots Sollentunas höga utgångslägen.
När vi tittar på matchen igen så ser vi att vi tar vi oss genom bra försvarsarbete och speluppbyggnad till väldigt många chanser som kan leda till målchans, vi har flertalet omställningar med gynnsamma numerärer där den sista passningen fastnar istället för att ge målchans.

Nu väntar derby! Vad är eran bild av Sandvikens IF? 

Sandviken är ett lag som nästan alla seriekonkurrenter tippat som topp 4. Det finns väldigt mycket erfarenhet i laget, föreningen och i staben. De har förstärkt laget med spelare som har hög kvalitet och erfarenhet för att kunna förbättra förra årets prestationer och tabellplacering. I och med närheten till Sandviken så har vi kunnat se dem på plats. De är väldigt starka i sitt försvarsspel kryddat med en offensiv tyngd som är utmanande att möta.

Finns det något i ert eget spel just nu som du tycker ni har lite svårare med som du vill att laget gnuggar lite extra på träningarna?

Vi jobbar vidare med alla spelets skeenden. Efter varje match dyker det upp nya utmaningar som behöver belysas. Just nu behöver vi jobba vidare med att söka fler genombrott i anfallsspelet och vara tydligare i omställningsspelet för att öka möjligheterna att göra mål.

Ser ni några svagheter i Sandviken som ni kanske kan utnyttja?

Alla lag och spelare har sina styrkor och svagheter. Hur vi värderar dem håller vi för oss själva!

Vad har ni för förväntningar på matchen?

Sandviken har presterat bra sett över hela säsongen och som förväntat legat i toppen av tabellen så det blir en tuff match.

Vi behöver vara öppna för matchbilden och vart den tar oss. Ledordet kommer vara att ha balans. På lördag kommer det krävas ytterligare en maxprestation från oss för att ta 3 poäng! 

Hur är känslan för ledarna och spelarna inför att få uppleva detta derby i seriespel för första gången på 33 år med inramningen där Gefle förbereder för fullsatta läktare?

Alla i laget, klubben och runt föreningen ser oerhört mycket fram emot lördagens match!
För en del av oss blir det en helt ny upplevelse att spela inför så många människor, vi har spelare som spelat juniorfotboll eller i klubbar med mindre antalet åskådare.
Vi vill skapa nya positiva bilder inför framtiden, det här kommer bli ett sådant tillfälle där vi får en chans att förhoppningsvis uppleva det som vi siktar på över tid med fullsatta läktare!

Hur ser läget ut i truppen inför helgens drabbning?

Vi har i dagsläget inga avbräck i truppen inför matchen.

Som ni hör så är Marcus och Truppen redo inför morgondagens derby mot Sandvikens IF. Storpublik väntas och därav en magisk inramning. Än finns det platser kvar, så se till och säkra din biljett redan idag via hemsidan. Biljetter hittar du här via länken.  https://gefleif.ebiljett.nu/?q=d5ff1fe8-f4f8-413e-8bdb-5e79393297b2&p=15c96929-9f98-40e8-9997-b291b7971a9f&ts=1557212111&c=ebiljettnu&e=gefleif&rt=Safetynet&h=6227c1e5d16d07322c68e1ba0b96918b

itBiljetter kommer även gå att köpas i biljettluckorna på matchdagen, som öppnar kl 14:00. Matchstart 17:00

Vi ses på Gavelvallen. Framåt Gefle!

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram