Efter skadebekymren – äntligen debut för 19-åringen
2023-09-27

Under sin första säsong som herrlagsspelare har Philip Ekman fått brottats med en hel del skador. Därför har debuten i superettan dröjt – tills i lördags.
– Jag kände mest, äntligen händer det, säger han. 

Det var i lördagens match mot Gais som det äntligen var dags. Unge talangen Philip Ekman fick beskedet om att han skulle få speltid. 

Hur gick tankarna när du fick reda på det?

– Det gick ganska fort. Det pirrade till lite i kroppen och jag kände mest, äntligen händer det. Sen var det inte så mycket mer som gick genom huvudet, utan det var bara in och köra och visa vad jag går för, säger han på sitt karakteristiskt lugna vis. 

Under året har han mest tränat och spelat mittback, men nu fick han hoppa in på en mittfältsposition när han ersatte Oscar Lundin efter 77 minuter. 

– Jag har spelat både som mittfältare och mittback i akademin. Sen kanske jag är mest bekväm som mittback, men jag tycker det är roligt att spela på båda positionerna. 

Äntligen fick unge talangen Philip Ekman debutera i superettan

Under den dryga kvarten du fick på planen och fick känna på tempot i superettan, hur var det?

– Kul. Men jag tror jag förväntat mig ett högre tempo än vad det var, att jag fantiserat om att det skulle gå ännu fortare än det gjorde. Kändes som att jag kom in bra under den kvarten jag spelade och kunde visa vad jag går för. 

Hur frustrerande har det varit att du hela tiden åkt på nya skador när den ena varit avklarad?

– Klart det varit frustrerande. Jag har varit skadedrabbad även när jag var i akademin också. Så jag har blivit van, tråkigt nog. Det är bara att fortsätta jobba på och komma ut starkare än vad man var innan, säger han  . 

Med sina 192 cm och 90 kg är han en rejäl pjäs som kliver ut på planen. Men det har även satt lite käppar i hjulet för 19-åringen, som fyller 20 i slutet på november. 

– Just i år är det lite överbelastningsskador, särskilt med hopparknät jag haft. Det har till stor del att göra med just min storlek. Det gäller att få fysiken på rätt plats så jag undviker skador. Jag har fått ett rehabschema av Oda (Lindahl Schei, med.ansvarig) som jag kör minst en gång i veckan just i förebyggande syfte. 

Nu är debuten äntligen avklarad dock. Nu hoppas vi på mer i slutskedet av säsongen. 

– Det gör vi, säger Philip Ekman. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram