E-Svenskan 2016
2016-09-30

Ta plats bredvid Allsvenskans stjärnor i Skandinaviens största FIFA-tävling – Nu öppnar anmälan till E-Svenskan 2016

banner_746_574

För tredje året i rad samlas gamers från hela Sverige och fotbollsspelare från Allsvenskan för att tillsammans tävla i FIFA17. E-Svenskan är en unik FIFA tävling som börjar med en uttagning där en supporter från varje Allsvensk klubb går vidare och tävlar sida vid sida med en fotbollsspelare från sin klubb. Tillsammans kommer de sedan tävla mot de andra lagen i en stor direktsänd final.

– Vi är stolta över att vara avsändare av Nordens största FIFA-tävling samtidigt som vi kopplar samman Allsvenskan med gamers från hela landet. E-sporten är en ständigt växande marknad och genom E-Svenskan så ger vi E-sportsutövare en möjlighet att interagera med fotbollsspelare på ett helt annat sätt, och vice versa, säger Madeleine Ödquist, projektledare på Svensk Elitfotboll.

E-Svenskan är ett initiativ av Svensk Elitfotboll och genomförs tillsammans med TV4-gruppen. Syftet är att främja svensk supporterkultur och visa på supporterskapets kraft.  Tävlingen är Skandinaviens största FIFA tävling och samtliga allsvenska klubbar är representerade i E-Svenskan med en spelare från laget. Tillsammans med en supporter tävlar varje förening mot de andra klubbarnas representanter om att bli allsvenskans bästa. Det vinnande laget får 50 000 kronor som går till den vinnande klubbens supporterförening.

Nytt för i år är att uttagningen av en supporter från varje klubb att ske via en onlinetävling som pågår under en veckas tid. Det enda som krävs för att delta är en spelkonsoll, FIFA 17 – släpps den 29 september – och en uppkoppling sen är det är det fritt fram att registrera sig och börja utmana andra spelare som också deltar i E-Svenskan. Onlinetävlingen pågår mellan den 14-23 oktober och baseras på en ranking där man får mer poäng ju mer man vinner. Den tävlande kan under tävlingsveckan via onlinesajten välja att spela när denne vill.

Den 24 oktober avslutas supporteruttagningen och den supporter som har högst ranking från varje klubb får bilda lag med en A-lagsspelare från samma klubb.

Tillsammans representerar paret sin förening i den på Fotbollskanalen direktsända finalen som spelas den 9:e november i Stockholm.

Mer info och anmälan på esvenskan.se.

Tidigare vinnare av E-Svenskan:
2015 Örebro SK
2014 BK Häcken

De deltagande fotbollsspelarna i E-Svenskan:
Adam Lundqvist, Elfsborg
Alhassan Kamara, BK Häcken
Patrik Karlsson Lagemyr, IFK Göteborg
Damir Mehic, Jönköpings Södra
Pa Konate, Malmö FF
Hosam Aiesh, Östersund
Jacob Hjelte, Gefle
Haris Radetinac, Djurgården
Nahir Besara, Örebro
Alexander Isak, AIK
Stefan Silva, GIF Sundsvall
Lars Saetra, Hammarby
Niklas Eliasson, IFK Norrköping
Svante Ingelsson, Kalmar
Darijan Bojanic, Helsingborg
Jesper Karlsson, Falkenberg

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram