Dubbla vinster för representationslagen i helgen

Under lördagseftermiddagen spelade våra representationslag nya träningsmatcher. Det resulterade i två klara segrar efter två händelserika matcher.

Herrarna tog emot Vasalund i en återigen helt vanlig träningsmatch efter några veckors cupspelande. Inledningen blev lyckad med ledningsmål redan åtta minuter in i matchen efter att Nils Eriksson dröjt kvar i straffområdet efter en fast situation och stött i bollen.

GIF-backen blev senare återigen uppmärksammad, men efter en mindre rolig situation. Strax före halvtidsvilan dök ytterligare ett läge upp för Eriksson, men som i stället för att skjuta bollen i mål fick en rejäl smäll efter kollision med motståndarmålvakten och tvingades få hjälp av med ambulans och transporterades därefter vidare till sjukhus.

Vi ber om att få återkomma med status gällande skadan på Nisse.

En längre halvtidsvila och en skada som chockat alla i och omkring laget fick inverkan i spelet i den andra halvleken. Trots det hölls nollan intakt och två mål till gjordes framåt.

Noterbart är att Isak Ädel fick göra sina första minuter som a-lagsspelare i och med sitt inhopp i halvtid. I slutet av matchen fick även Braxton Hakeem Sserebe, till vardags i vårt P19-lag, hoppade in och var inblandad i 3–0-målet med sin framspelning till Leo Englund.

Jonas Gradin, assisterande tränare i herrlaget – med en kommentar till matchen:

– Jag är nöjd med flera delar i vårt anfallsspel, sen finns det alltid förbättringspotential i skärpan kring straffområdet. Vi utmanade oss själva inför matchen i att flytta speluppbyggnaden över banan och ha tålamod i det. I försvarsspelet blir vi även mer tydliga i hur vi försvarar. Gruppen är väl sammansvetsad och påverkas av händelsen i slutet av första halvlek. Men starkt att vinna matchen mot ett starkt motstånd.

MATCHFAKTA

Målen: 1–0 (8) Nils Eriksson, 2–0 (71) Jacob Hjelte, 3–0 (90) Leo Englund

Varningar, GIF: York Rafael (50)

Domare: Odai Alwani

Publik: 183

Damerna fick revansch efter förra helgens förlust mot Brage, med vinst mot en annan seriekollega i form av IFK Östersund som fick lämna Gavlevallen efter en 5–1-förlust.

3–0 efter första 45 efter mål av Ebba Holmström, Sandra Törnros och Evelina Larsson.

I den andra halvleken blev ledningen större när Larsson nätade för andra gången i matchen och i slutet av matchen med kvarten kvar att spela fastställdes segersiffrorna när Anna Hillman sköt in bollen efter ett blixtsnabbt anfall längs vänsterkanten.

Marcus Larsson, huvudtränare i damlaget – med en kommentar till matchen:

– Vi har börjat hitta rätt i positioneringarna efter att vissa spelare testat runt i olika positioner. Jag tycker laget är mer speltekniskt i år och kollektivt känns det starkt. Vi släpper in ett lite billigt mål av egna misstag, men tar lärdomarna att misstag kostar.

MATCHFAKTA

Målen: 1–0 (11) Ebba Holmström, 2–0 (14) Sandra Törnros, 3–0 (36) Evelina Larsson, 4–0 (56) Evelina Larsson, 4–1 (71) Klara Huczkowsky , 5–1 (75) Anna Hillman