Dubbelt oavgjort för U-lagen

U17 15/4-17 GIF – Lidingö 1-1
Det var omgång nummer tre i U17-serien som GIF startat med en vinst och en förlust. De fullbordade raden med en oavgjord match hemma mot Lidingö under lördagen. GIF var fyllda med energi och satte upp ett högt tempo i matchen. Lidingö lyckades bara att hålla i bollen i korta stunder därför GIF var på Lidingöspelarna lika snabbt som vädret skiftade under matchen. Lidingö tog dock ledningen efter en tilltrasslad situation som tillslut ställde en forward fri varpå denne placerade in bollen i mål. Detta lät dock inte GIF tryckas ned av utan de spelade på med ett aggressivt försvarsspel och ett okej anfallsspel. De skapade några lägen i form av skott utanför straffområdet. Kvitteringen kom dock på en frispark som spelades in som inlägg till Jonathan Wiberg som avslutade med skott i bortre. Andra halvlek förde GIF spelet och var det bättre laget. De hade dock problem att komma till riktiga målchanser då Lidingös fembackslinje var stora och starka. De sista tio minuterna blev spännande när GIF fick ett rött kort och spelade med en man mindre. Lidingö flyttade upp deras stora backar till forwards och matade långa och höga bollar sista stunden men GIF visade styrka och stod emot.

U16 11/4-17 Hammarby – GIF 1-1
U16-laget fick inleda sitt lov på bästa sätt med fotbollsmatch mot Hammarby på oerhört slitna Farsta IP. Just det skulle påverka matchen mycket också, slitna Farsta IP alltså. Det mycket slitna konstgräset satte förutsättningarna för matchen, det var mycket svårt att spela bollen i luften då det inte gick att komma under bollen riktigt. Kortpassningsspel blev temat och det var framförallt Hammarby som försökte spela sig fram från målvakt till GIFs mål men allt som oftast lyckades GIF sätta stopp för Hammarby redan på deras planhalva. Eftersom det var svårt att spela bollen högt kunde GIF stå högt med backlinjen och försvara sig långt in på Hammarbys planhalva. Det var också just det som låg bakom GIFs och matchens första mål. Ronaldo Emmanuel tog bollen av Hammarbys back strax utanför straffområdet. Han drev sen bollen ner mot kortlinjen innan han spelade snett inåt bakåt till Michael Keflom som avslutade i öppet mål från en position vid straffpunkten. Detta kom i början på andra halvlek, och då såg allt bra ut för de himmelsblå. Men det skulle inte gå hela vägen. Hammarby hade mycket boll men inga målchanser, de behövde skjuta långt ifrån för att komma fram till mål. Det var också just så Hammarby skulle göra sitt enda mål. Ett stenhårt skott strax under ribban från 18 meter. Det blev heller inte bättre när GIF fick avsluta matchen med en man mindre efter de blivit tilldelat ett rött kort. De försvarade sig dock tight och bra sista tiden och var faktiskt närmast ett vinnande mål på en frispark men bollen nickades rakt på målvakten.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram