Drömstart la grunden till stark bortapoäng på Olympia

Olympia har gått från en mardrömsarena till en arena där Gefle regelbundet plockar poäng. Hümmets första mål i tävlingssammanhang gav GIF den start man behövde för att för fjärde året i rad plocka poäng borta mot Helsingborg. Matchen slutade 1-1 efter ett självmål från Gefles sida i 24e minuten.

Det var i den första halvleken som saker och ting skedde i den här matchen och Gefle fick som sagt en riktig smakstart på matchen. Med en klassisk avsparksvariant tog man sig snabbt fram till straffområdet och bollen hamnade till slut ute hos Jesper Florén. Högerbacken slog ett perfekt inlägg som Dennis Hümmet placerade intill stolpen med en säker nick. Målet innebar GIF-ledning redan efter 20 sekunder och att Hümmet öppnat målskyttet i GIF-tröjan i tävlingssammanhang.

Det blev en hel del dueller under matchen och en som tyvärr fick känna av det var Portin. Vänsterbacken fick en rejäl smäll i tjugonde matchminuten och tvingades utgå. Direkt efter att Portin skadade sig skapade hemmalaget ett rejält tryck med en rad hörnor. De slogs med hög precision av Adam Eriksson och landade på nästan exakt samma kvadratmeter. Den tredje av dessa resulterade i en kvittering när den skarvades in i eget mål av Oremo.

Sett till hela matchen hade hemmalaget mer boll och skapade flest situationer i offensivt straffområde men i rena målchanser var det jämnt. Andra halvleken var ett ställningskrig och 1-1 stod sig matchen ut. Därmed spelade GIF sin fjärde raka match på Olympia och sjunde raka match mot Helsingborg utan förlust.

Tränare Thomas Andersson såg tillbaka på en bra bortamatch

Det är en väl genomförd taktisk match och jag är nöjd med poängen. Vi fick jobba hårt och sett till vad vi kommer ifrån var det starkt gjort. Framförallt sitter försvarsspelet mycket bra och de skapar inte så mycket målchanser trots spelövertaget.