DM-GULD!
2018-06-28

För andra året i följd är Gefle distriktsmästare, det stod klart efter att Sandvikens IF besegrades under onsdagskvällen.

Inför matchen pratade Gefles tränare Tomas Axlund om revanschlust, och visst blev det revansch allt.

  • Vi var inte nöjda med resultatet efter matchen mot Sandviken tidigare i vår och känslan i laget var att vi nu ville ta revansch. Vi satte upp en plan och den tycker jag vi fullföljer matchen igenom, vi hade en god känsla inför DM-finalen, säger Axlund.

Det var en hård match på Träffen, totalt delades sex gula kort ut och spelarna i de båda lagen gick för fullt in i närkamperna. Matchen spelades i ett högt tempo där båda lagen kunde komma till lägen, men där Gefles var de allra hetaste. Med fysiskt spel följde fasta situationer som frisparkar och hörnor och det var i ett sådant läge som matchens första mål gjordes. I matchminut 67 skruvade Lee Winroth in en hörna mot den bortre stolpen där en nickstark Clara Engstrand stod och knoppade i 1–0.

Sedan följde 10 minuter av hårt spel innan Gefle utökade sin ledning till 2–0 när Clara Engstrand dubblade sin målskörd för kvällen.

Kvarten senare blåste domaren av matchen till Gefles stora glädje och laget kunde därmed titulera sig distriktsmästare 2018 vilket också betyder kval till Svenska Cupen 2019.

  • Jag gläds inte bara åt resultatet och chansen till spel i Svenska Cupen nästa år utan lika mycket åt prestationen och vårt spel i matchen. Det är en härlig känsla, riktigt skönt och jag är stolt över hela truppen som tillsammans gjorde ett fantastiskt jobb, avslutar Axlund.

Matchfakta;

Sandvikens IF - Gefle IF FF 0–2 (0–0)

0–1 Clara Engstrand 67´

0–2 Clara Engstrand 75´

Startelva:

Tilda Keisu

Elin Björklund, Kajsa Erihn, Gabrielle Wågström, Lise- Lotte Ronnerfors

Clara Engstrand, Ebba Gavlén, Elin Bälin, Lee Winroth

Jessica Westrin, Ida Pettersson

Ersättare: Jennifer Wiker, Mathilda Henriksson, Josefine Blom, Lina Bälin och Wilma Gavlén.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram