Diego Montiel klar för Gefle
2017-07-28

Under fredagen blev det klart att Siriusspelaren Diego Montiel kommer till Gefle som lån.

Västeråsbördige Diego Montiel debuterade i a-lagssammanhang för VSK 2012, därefter representerade han Brommapojkarna innan han fick sitt riktiga genombrott i Dalkurd. Den tekniska mittfältaren var under sin första säsong, 2015, med och tog upp Dalkurd till Superettan där han gjorde fina prestationer och under säsongen 2016 stod han för tre mål och fyra assist. Inför säsongen 2017 anslöt 22-åringen till Allsvenska Sirius men är alltså just nu klar för Gefle som ett lån säsongen ut.

Gefles tränare Poya Asbaghi ser positivt på lånet och säger:

  • Montiel är en spelare jag själv haft i två år under min tid i Dalkurd och han är en skicklig spelare med bra spelsinne. Jag hoppas att hans hårt jobbande spelstil och den höga hastigheten han kommer upp i kan bidra till att vårt presspel bibehålls och utvecklas.

Montiel ansluter till truppen redan idag men det återstår att se om han hinner bli spelklar till matchen imorgon hemma mot GAIS.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram