"Det har varit en otroligt bra förening att jobba för"
2017-01-23

Efter 19 år som ungdomsansvarig i Gefle IF har Danne Andersson bestämt sig för att det är dags att prova något nytt.
- Vi är otroligt tacksamma för allt som Danne har gjort för föreningen, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF. 

Danne hemsida

Varför ska du sluta?
Danne Andersson: -Jag känner att jag har gjort mitt. Det behöver komma in någon ny och fräsch som har rätt energi med sig in i föreningen.

Vad tycker du att den ska ta tag i först?
- Jag tycker att den personen ska fortsätta jobba med Sörbyprojektet (att göra Sörby IP till en mötesplats för alla) och att utveckla vår stora barn- och ungdomsverksamhet.

Du kom till Gefle IF för 19 år sen. Vad är största skillnaden då till nu?
- Det är en mycket större barn- och ungdomsverksamhet nu och med större inkludering och mångfald. Sen är jag stolt över hur flicksidan har utvecklats. Då hade vi ett lag. Nu är det 300 tjejer som spelar.

Vad har varit svårast under dina år?
- Jag tycker att mycket föll på plats när vi kom upp till Sörby IP. Då samlades all barn- och ungdomsverksamhet på ett ställe och det underlättade mycket.

Vad har det gett dig att jobba i Gefle IF?
- Att få jobba med alla ledare som funnits i föreningen och det ledarskapet jag lärt mig av Stefan Lundin, Eva Von Schéele-Frid, Pelle Olsson och Anders Berg med flera. Det har varit en otroligt bra förening att jobba för.

Vad är det bästa med Gefle IF?
- Det är inte många elitföreningar som fungerar så som Gefle IF gör med breddverksamhet och står för och agerar efter sin policy. Jag är väldigt stolt över värdegrunden "Spelaren i centrum" som jag var med och tog fram och som fortfarande lever.

Kommer du fortsätta vara en del av Gefle IF på något sätt?
- Jag kommer alltid att supporta föreningen. Och så klart också finnas till hands för den som kommer efter mig.

Vad tycker du är viktigast för Gefle IF i framtiden?
- Projektet Sörby IP blir av. Att det blir en mötesplats som är naturlig att komma ner till, även för vuxna och föräldrar.

Gefle IF vill rikta ett stort tack till Danne Andersson och önskar honom all lycka i framtiden.
- Det är klart att vi beklagar att Danne slutar, samtidigt som vi har förståelse för att allt har sin tid. Vi är väldigt tacksamma för det som Danne under åren gjort för Gefle IF, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF.

På vilket sätt kommer Danne att ersättas?
- Vi kommer nu att utveckla rollen som Danne har haft och rekrytera en föreningschef, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF. Det ställs högre och högre krav på oss som förening och den som tillträder kommer att få ansvar för till exempelvis arenafrågor, att driva projekt och att utveckla bredd-delen i föreningen ännu mer.

Gefle IF kommer att gå ut med mer information om den nya tjänsten senare i veckan. Danne Andersson kommer att stanna kvar tills den personen tillträtt och finnas behjälplig i övergången. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram