Delad poäng i derbyt
2017-05-14

Det blev oavgjort när Gefledamerna gästade Sandvikens IF under lördagen efter en stark upphämtning av gästerna i andra halvlek.

Matchen mellan Sandvikens IF och Gefle IF var för många en intressant match i damernas division 2. Derbyt sändes på Mittmedia i en del av satsningen Veckans Match och det var en hel del supportrar på plats.

Inledningen av matchen var till Sandvikens fördel där hemmalaget tog ledningen genom Alva Spångberg i den 14: onde minuten. Sandvikens Terese Westin gjorde även 2–0 för hemmalaget innan matchen gick till pausvila.

  • Vi får en tuff start där Sandvikens tidiga ledningsmål präglar större delen av matchinledningen och när vi väl börjar följa matchplanen så gör de ett skickligt utfört 2–0 mål säger tränaren Tomas Axlund.

I andra halvlek dröjde det inte längre än en minut innan Glory Amalaha reducerar ställningen till 2–1. Målet av den vindsnabba forwarden gav Gefle energi vilket gjorde att laget gick att känna igen med större bollinnehav och högre utgångspositioner. Energin resulterade även i en kvittering i den 72: a minuten signerat Jessica Westrin. I slutet av matchen fortsatte Gefle med ett offensivt spel och skapade flertalet farliga målchanser. Trots detta slutade matchen 2–2 och med tanke på den tuffa inledningen får Gefle denna gång vara nöjda med en poäng.

  • Vi får utdelning direkt i den andra halvleken och vi avslutar matchen fullt godkänt. Sandviken är starka på sin hemmaplan och vi får därför se positivt på slutresultatet, summerar Axlund.

Extra beröm till inhopparna Glory Amalaha och Mathilda Henriksson som båda kom in och förändrade matchbilden.

Härnäst spelar Gefle DM-semifinal mot regerande mästarna IK Huge på tisdag, 16 maj kl. 20:00 på Gavlevallen. Nästa seriematch spelas även den på Gavlevallen när Valbo FF kommer på besök, matchen spelas lördag den 20 maj kl. 13:00. Välkommen!

Matchfakta:

Sandvikens IF – Gefle IF 2–2 (2–0)

1-0 Alva Spångberg 14´

2-0 Terese Westin 27´

2-1 Glory Amalaha 46´

2-2 Jessica Westrin 72´

Startelva

Jennifer Wiker

Anna Björklund, Lise -Lotte Ronnerfors, Gabrielle Wågström, Johanna Korssell

Wilma Gavlén, Elin Bälin, Ebba Gavlén, Wilma Ullström

Jessica Westrin, Clara Engstrand

Ersättare: Hanna Sundin, Mathilda Henriksson, Glory Amalaha, Elin Björklund, Julia Planeskog, Lina Bälin och Kajsa Erihn.

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram