Damlaget: 4-1-seger mot Edsbyn

_MG_1068

I den sista träningsmatchen inför säsongen 2016 åkte Gefle IF:s damlag än en gång till Hälsingland för att möta Edsbyn på Öns IP. Det blev en komfortabel seger för Gefle IF  med 4-1.

Edsbyns IF bjöd verkligen upp till kamp och visade upp ett mycket bra omställningsspel. Ett tidigt ledningsmål borde gett Gefle momentum, men tyvärr lyckas de inte behålla farten.

- I den andra halvleken hanterar vi motståndet på ett bättre sätt och vi avslutar träningsmatchperioden med framåtanda, säger tränare Tomas Axlund.

Matchfakta:

Edsbyns IF – Gefle IF 1-4 (1-2)

Målskyttar: Wilma Gavlén, Lina Bälin, Emma Måhlén och Anna Björklund.

Extra beröm till Clara Engstrand och Elin Björklund.


Tränarens tankar inför premiären nu på lördag:

- Vi har övervintrat på ett bra sätt och nu återstår bara några träningar innan vi gör en efterlängtad premiär i division 2.

- Vi ser verkligen fram emot säsongen 2016 och närmast väntar en svår bortamatch mot Stensätra IF.

- Stensätra har lyckats bra i flera inomhuscuper i vinter och de är även obesegrade i DM. Vi vet att de har fin statistik hemma på Skogsvallen och det blir spännande att se hur vi kan hantera naturgräs och motstånd.

- Vi är nöjda med våra förberedelser och förutom en armbågsskada på Wilma Ullström så är alla spelare friska och därmed uttagningsbara till helgens premiär.

Nyförvärv: Jennifer Wiker (Nora/Pershyttan), Linn Haglund (Alnö IF), Ida Pettersson (Tierps IF), Elin Bälin (Tierps IF) och Helin Unal (Gefle IF F17)

Förluster: Dua Maxhuni (slutat), Jeni Johnson (Gefle IF division 3), Frida Pettersson (Gefle IF division 3) och Trine Wahlberg (Gefle IF division 3)

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram