Damerna vidare till DM-final efter vinst mot IK Huge
2017-05-17

Damerna spelade under tisdagskvällen semifinal i DM mot regerande mästarna IK Huge, efter mål av Kajsa Erihn och Elin Bälin slutade matchen 2–0 till Gefle. Laget är nu vidare till DM-final där de möter vinnaren av Sandvikens IF – Valbo FF.

Efter två finalförluster mot IK Huge laddade damerna för revansch vilket också speglade inledningen av matchen. Det var ett hungrigt, offensivt och spelglatt Gefle som tog kommandot i matchen. IK Huge med Johanna Petterson i försvaret kämpade emot och 0–0 stod sig en bit in i matchen. Det var ytterbacken Kajsa Erihn som spräckte nollan och gav Gefle en 1–0 ledning i den 29: onde matchminuten. Gefle fortsatte sitt offensiva spel med fina passningskombinationer halvleken ut men några fler mål blev det inte första 45.

  • Vår första halvlek är mycket bra där vi verkligen tar kommandot i matchen. Skönt att visa upp ett sådant spel, säger tränare Tomas Axlund.

IK Huge skapade en farlig målchans där bollen träffade ribban innan Gefleförsvaret kunde rensa undan, annars var det Gefle som hade de hetaste målchanserna. Innan domaren blåste av matchen hann Elin Bälin sätta en snyggt skruvad frispark bakom Huges målvakt Olivia Sjödin. Matchen slutade 2–0 och Gefledamerna är i och med detta finalklara.

  • Vi kommer inte riktigt upp i samma nivå i andra halvlek men jag tycker ändå att vi har bra kontroll över händelserna och nu ser vi verkligen fram emot att få uppleva vår tredje DM-final.

Extra beröm till Mathilda Henriksson, Lise-Lotte Ronnerfors och Ebba Gavlén.

Härnäst spelar damerna mot tabelltvåan Valbo FF hemma på Gavlevallen på lördag 20/5 kl.13.00. Välkomna!

Matchfakta:

Gefle IF - IK Huge 2-0 (1-0)

1-0 Kajsa Erihn 29´

2-0 Elin Bälin 90´

Startelva:

Hanna Sundin

Anna Björklund, Lise-Lotte Ronnerfors, Gabrielle Wågström, Kajsa Erihn

Wilma Ullström, Elin Bälin, Ebba Gavlén, Elin Björklund

Jessica Westrin, Mathilda Henriksson

Ersättare:

Helin Unal, Lina Bälin, Wilma Gavlén, Clara Engstrand och Johanna Korssell.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram