Consid instiftar stipendium för Geflespelare
2020-09-04

IT- och kommunikationsföretaget Consid vill lyfta förebilder inom Gefle IF och instiftar
därför ett årligt stipendium som riktar sig till kvinnliga fotbollsspelare i klubben.
Stipendiet ska gå till en flick- eller damlagsspelare, som genom sin sportslighet och
laganda är ett föredöme för andra klubbmedlemmar.

– Det finns så många duktiga spelare i Gefle IF och vi hoppas att stipendiet ska sätta fokus på våra kvinnliga förebilder inom fotbollen, säger Peter Hellgren vd för Consid.

Stipendiet instiftas inom ramen för Consids jämställdhetsplattform, Q Rendezvous, som syftar till att göra IT-branschen mer jämställd. Att lyfta kvinnliga förebilder är viktigt för att bana väg för andra och att skapa ett inkluderande klimat. Det gäller såväl inom näringslivet som inom fotbollen.

Stipendiaten ska vara minst 15 år, ha fotbollen som förstaidrott och ständigt sträva efter att utvecklas. Ledarna i klubben nominerar tre spelare och skickar med motivering till Consid. Consid utser därefter vinnaren i diskussion med klubben. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen.

– Fotboll är så mycket mer än bara själva spelet. Det handlar om att kunna leda sig själv på ett positivt sätt som får med sig andra i laget. Ge allt och jobba tillsammans, säger Daniel Theorin, Key Account Manager på Consid, som tagit initiativet till stipendiet.

Daniel Theorin har själv ett förflutet som proffsspelare och har skrivit en bok om proffslivet och om det som kommer sedan.

– Jag tycker att det är viktigt att lyfta våra förebilder i regionens största och Sveriges äldsta förening, Gefle IF. Jag hoppas att det här kan sporra och ge incitament till stordåd både på och utanför planen, säger Daniel Theorin.

Förutom 5 000 kronor får stipendiaten delta i Consids kvinnliga nätverksträffar, QR, och ha tillgång till Consids vackra kontor Gevaliapalatset för möten och mingel.

För medierlaterade frågor och intervjuförfrågningar kontakta:
Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid
nathalie.beser@consid.se, 0730-567030

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram