BORTAKORTET
2024-02-21

NU finns Bortakortet för säsongen 2024 till försäljning hos klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Nytt för i år är att kortet är digitalt och distribueras via Svensk Elitfotbolls officiella biljettpartner AXS.

Likt tidigare år har varje klubb 100 Bortakort att sälja inför den nya säsongen. Kortet ger innehavaren tillträde till klubbens samtliga bortamatcher under säsongen och köps från och med i år via klubbens biljettshop på samma sätt som vanliga årskort och lösbiljetter. Bortakortet 2024 kommer ge inträde till samtliga bortamatcher och arenor med en och samma streckkod.

– Bortakorten är till för supportrar som troget reser land och rike runt för att följa sitt favoritlag, och intresset för korten är stort. Vi är glada att vi i år lyckats hitta en lösning med vår biljettpartner för att kunna digitalisera korten, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.

Lösningen bidrar bland annat till att det blir lättare för supportrar att dela sin biljett om man inte har möjlighet att åka på en viss bortamatch. Priset för Bortakortet i Allsvenskan säsongen 2024 är 1 250 kronor, vilket motsvarar 83 kronor per bortamatch. Bortakortet för Superettan kostar 1 000 kronor, vilket motsvarar 67 kronor per bortamatch.

– I år gör vi en prisjustering för första gången sedan Bortakortet infördes, och justeringen understiger KPI för tidsperioden sedan införandet. Vi ser fortfarande kortet som väldigt förmånligt – i och med det förhållandevis låga priset per match. Att införskaffa ett bortakort skapar också en förutsägbarhet för innehavaren då man är garanterad inträde till sitt lags bortamatcher, fortsätter Kaveh Sarvari.

Klubbarna behåller själva 50 procent av sin försäljning och resterande 50 procent går till Svensk Elitfotboll som i sin tur fördelar intäkterna jämnt mellan klubbarna i respektive liga. Försäljningen av Bortakortet slutar den 20 mars, alltså veckan innan premiären i de båda ligorna, och går inte att köpa efter detta datum.

Klicka på länken för att komma till vår biljett sida. https://gefleif.ebiljett.nu/

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram