Bonnah om att återse gamla kompisar: "Spelat en hel del spontanfotboll"
2023-09-03

Ny stad, ny klubb. Men inte enbart nya ansikten. 

Det blev ett litet kramkalas när Ahmed Bonnah fick hälsa på sina nya lagkamrater under lördagen. 

– Alltid skönt att känna några när man kommer till ett nytt lag, säger han.

Det var på transferfönstrets sista dag som allt blev klart. Efter att Ahmed Bonnah fått höra några dagar innan att Gefle IF var intresserade av honom, gick det väldigt fort. 

– Min initiala reaktion var enbart positiv. Därefter meddelade jag både Öster och min agent att intresset var ömsesidigt. Sen är det klart att allt inte är upp till mig och det var lite saker som skulle falla på plats. Nu har det gjort det och jag är väldigt glad över att vara här, säger Ahmed Bonnah, när vi ses några minuter efter att han anlänt till Gavlevallen. 

För de som följer Gefle och gästrikefotbollen är Bonnah ett bekant ansikte. Detta efter att han gjort en säsong i Sandvikens IF 2021. Därför är det en hel del bekanta ansikten han möts av när han hälsar på sina nya lagkamrater. 

– Exakt. Nicke (Håkansson), Chrille (Aspgren) och Tobbe (Johansson) spelade jag med i SIF. Tobbe spelade jag med även i Carlstad en sväng, så vi går långt tillbaka, säger han och ler brett. 

– Sen känner jag även Tino (Capotondi) då vi båda är från Stockholm. Vi har lirat en hel del spontanfotboll faktiskt. Och York (Rafael) har jag sprungit på många gånger via fotbollen. Det är alltid skönt att man känner några när man kommer till ett nytt lag.

Alex Jonsson och Ahmed Bonnah presenterades inför hemmapubliken före matchen mot J-Södra

Han är så klart medveten om rivaliteten mellan GIF och SIF.

– Men jag har helt ärligt inte reflekterat så mycket över det och det var inget som påverkade mitt beslut. Jag hade en fantastisk säsong där, men det har hänt saker sedan dess. Jag gick till Öster och blev en superettanspelare, säger Bonnah och fortsätter: 

– Sen fick jag inte spela så mycket som jag hade hoppats på. Så när den här möjligheten dök upp, då var det självklart för mig att ta den. 

På en och en halv säsong i Öster har vänsteryttern gjort 38 matcher (13 från start) och fem mål i superettan för ÖIF.

Hur känner du att du har utvecklats som fotbollsspelare under den tiden?

– Jag har blivit mycket mer mogen och rutinerad i mitt spel, säger han lugnt och fortsätter:

– Det blev jag tvungen till. En naturlig del av att ta steget upp till superettan. Det är en stor skillnad på ettan och superettan. Lite tuffare spel, mer fysiskt. Jag växte otroligt mycket som spelare och det är jag glad för. Något jag kommer ha nytta av i resten av min karriär. 

Bonnah hann få en kopp kaffe på kansliet innan presentationen

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram