Bolagisering av elitverksamheten - Gefle IF FF satsar för att säkra elitfotboll i Gävle

Styrelsen i Gefle IF FF lägger nu fram ett förslag om att bolagisera elitverksamheten i föreningen dvs först och främst herrlaget och den verksamhet som finns kring laget. Detta för att möjliggöra en satsning på att ta sig tillbaka till Allsvenskan inom fem år, men bolagiseringen ser styrelsen också är en förutsättning för att kunna satsa på och utveckla föreningens övriga verksamhet dvs dam, akademi och bredd.

-Vi vill ha en framgångsrik och kvalitativ sport, en professionell och strukturerad organisation med tydliga processer och långsiktighet samt en ekonomi i balans och då ser vi bolagisering som en god möjlighet för att kunna realisera detta, förklarar Gefle IF FFs ordförande Malin Rogström.

Föreningens vision är att ”Gefle IF FF är en förebild inom svenskt föreningsliv” och vi ska ”ge fler möjligheter att lyckas”. När herrlaget åkte ur Allsvenskan 2016 så slog det hårt mot föreningens ekonomi med ett tapp på 11 MSEK. 2017 handlade mycket om att omstrukturera och anpassa kostymen via besparingar. 2018 visar ett tapp på nästan 50% av total omsättning från åren i Allsvenskan.

Under 2018 har en ordentlig genomlysning av verksamhetens olika delar gjorts rent ekonomiskt. Styrelsen beslutade i juni 2018 att elitverksamheten (i nuläget herrlaget) ska bolagiseras, men det blir upp till medlemmarna att besluta om det blir så. Extra årsmöte i föreningen är kallat till den 30/8 kl 17:30.

-Syftet med bolagiseringen är att säkra elitfotboll i Gävle och att klara licensnämndens krav på positivt eget kapital, säger klubbdirektören David Norell-Hussein. Vi har en vision om att utmana fotbolls-Sverige och det kräver också att vi fortsätter arbetet med att renodla vår stora och diversifierade verksamhet, samt att vi vill skapa ännu större delaktighet bland supportrar genom delägarskap, fortsätter klubbdirektören.

Målsättningen med bolagiseringen är att få in 8-10 miljoner kronor via aktieförsäljning, vilket skapar en ekonomi i balans samt att det möjliggör en ordentlig satsning på ett återtåg till Allsvenskan.

All information kring hur processen går till och hur du gör om du skulle vara intresserad av ett delägarskap i Gefle IF Elitfotboll AB kommer finnas tillgängligt på hemsidan.

-Många andra föreningar har genomfört liknande bolagiseringar med stor framgång och vi är övertygade om att det är en viktig del i vad som behövs för att skydda hjärtat i verksamheten dvs den för ungdomar och barn, men också att få in kapital i syfte att säkra elitlicensen och möjliggöra en långsiktig satsning på elitfotboll för både herrar och damer, avslutar ordförande Malin Rogström.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram