Blåljusmatchen 2023
2023-03-02

Blåljusmatchen 2023 överträffade alla förväntningar. Nära 300 barn dök upp för att spela fotboll, käka hamburgare och hänga med blåljuspersonal från Polisen och Räddningstjänsten under en kostnadsfri heldag på Sörby IP. 

Med Blåljusmatchen vill vi skapa en naturlig mötesplats där invånare och blåljuspersonal kan lära känna varandra under avslappnade former. På så vis hoppas vi kunna stärka banden mellan kommunen, dess invånare och myndigheterna, att minska och förebygga blåljussabotage och skapa en relation mellan ungdomar från utanförskapsområden och blåljuspersonal, dvs räddningstjänsten, polisen och ambulansen. Vi kallar det för att "sätta ett ansikte på uniformen". Att relationer behöver byggas och stärkas för att vi inte ska bygga upp rädslor för varandra och skapa misstro är viktigt.

Ungdomar från hela Gävle bjöds därmed in och fick möjligheten att kostnadsfritt under en heldag spela en fotbollsturnering tillsammans med poliser och brandmän. Detta sker i samverkan med Polisregion Mitt, Gästrike Räddningstjänst och socialtjänsten Gävle Kommun.

Under dagen välkomnades nära 300 barn och 40 vuxna blåljuspersonal, domare, lagledare och GIF-spelare. Det stektes över 350 hamburgare, 270 goodiebags packades, 16 matcher spelades och otaliga hejarop hördes. En helt fantastisk dag som vi är övertygade om gör skillnad både på kort och lång sikt!

Alla barn serverades hamburgare och festis till lunch av dam- och herrspelare.

 

16 matcher spelades och i en rafflande final som avslutades med straffläggning segrade till slut Lag Polisen! Stort grattis!

Stort och varmt tack till alla dom möjliggjorde denna dag!

Gavle Energi

Sandvik

Fastighetssnabben

Fastpartner

Länsförsäkringar Gävleborg

Din Bil

Kirby

Hemsö

Svensk Cater

Gävle Kommun

Svensk Fotboll - Alla är olika, olika är bra

Coop

Gästrike Räddningstjänst

Polisen

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram